Ako ne volite kuvanu boraniju, probajte da je spremite zapečenu u rerni, sa pavlakom i kačkavaljem. Mada je najčešće spremamo u čorbastoj varijanti, zapečena boranija iz rerne veoma je ukusna i perfektan izbor za ručak za celu porodicu

Boranija je za mnoge domaćice čest izbor kad je priprema ručka u pitanju, jer ne samo što se jednostavno sprema, već je i zdrav obrok, uz dodatak povrća, puna značajnih vitamina i minerala.

shutterstock-648768145.jpg
Shutterstock 

Međutim, iako je najčešće spremamo u čorbastoj varijanti, zapečena varijanta takođe je veoma ukusna i hranljiva, a dopašće se i onima koji nisu ljubitelji kuvane boranije...

Zapečena boranija iz rerne

Sastojci:

  • 450 g boranije
  • 250 g pilećeg belog mesa
  • 2 jajeta
  • 300 g pavlake
  • 150 g kačkavalja
  • glavica crnog luka
  • beli luk, šargarepa
  • so, biber, začini po želji
shutterstock-1252055086.jpg
Shutterstock 

Priprema:

  1. Luk naseckajte na sitno, pa ga dinstajte u šerpi na ulju. Sipajte naseckanu šargarepu i beli luk (2-3 čena), pa dinstajte i onda posle par minuta i dodajte boraniju. Začinite.
  2. Piletinu propržite zasebno, pa dodajte u boraniju. Potom sve sipajte u vatrostalnu činiju ili pleh.
  3. Jaja i pavlaku pomešajte, pa prelijte boraniju. Narendajte kačkavalj preko boranije.
  4. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

(Kurir.rs/Glossy/A.G.)

Bonus video:

05:56
ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio "slatko od slanine": Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI Izvor: Kurir televizija