ZABORAVLJENO STARO SRPSKO JELO: Ukus tradicije - sočna domaća CICVARA koja se obožavala vekovima (RECEPT)
Naše bake nekada davno pravile su je za doručak ili večeru, ali danas je cicvara pomalo nepravedno zaboravljena.
Priprema
U činiji pomešajte i izmrvite kravlji, koziji sir i kajmak. U šerpi prokuvajte mleko i vodu, a zatim postepeno dodajte smesu sira i kajmaka. Mešajte bez prestanka narednih 15 minuta sve dok voda ne ispari, a smesa ne postane gusta kao testo za palačinke.
Postepeno dodajte po kašiku kukurznog brašna narednih 10 minuta uz neprekidno mešanje do željene gustine. Mešajte još 15 minuta sve dok se smesa ne ujednači i nestane grudvica.
(Kurir.rs/Glossy/T.J.)
Bonus video:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore