Masonica je staro crnogorsko jelo koje se priprema vrlo brzo i vrlo lako.

shutterstock-1722351601.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

krompir, 1 kg

brašno, 200 g

jaja, 2 komada

prašak za pecivo pola kesice

kajmak, 100 g

sir, 100 g

ulje, 1 dl

s po potrebi

shutterstock-1654929133.jpg
Shutterstock 

Priprema:

Krompir izrendati krupnije, dodati ulje, so, prašak za pecivo, brašno, jaja, sve spojiti i izliti u pleh. Peći 45 minuta na 200 stepeni, tako da se dobije hrskava kora. Vruću masonicu preliti rastopljenim sirom i kajmakom. Poslužiti toplo.

(Kurir.rs/Standard.me/T.J.)

Bonus video:

02:40
LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji "Majke i snajke": Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara Izvor: Kurir televizija