Uspeće i potpunim početnicima, a svi će vam tražiti recept.

Potrebno je:

  • 300 g keksa sa puterom
  • 300 g malina (svežih ili smrznutih)
  • 500 ml slatke pavlake
  • 250 g sitnog sira
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • sok od pola limuna
  • sveže maline za dekoraciju

shutterstock-728179570.jpg
Shuterstock 

Priprema:

U činiji ispasirajte maline viljuškom da napravite pire od malina. Ako koristite zamrznute maline, sačekajte da se malo odmrznu pre pasiranja. U drugoj činiji umutite slatku pavlaku u čvrst šlag. U trećoj posudi mikserom ili ručno umutite sitan sir, šećer, vanilin šećer i limunov sok. Umutite pire od malina u mešavinu krem sira dok se dobro ne sjedini. U smesu krem sira i malina dodajte šlag. Uzmite kalup za tortu i stavite ravnomeran sloj keksa na dno. Preko keksa prelijte sloj pripremljene kreme od malina. Krem ravnomerno rasporedite preko keksa. Ponavljajte postupak slaganja biskvita i kreme dok ne potrošite sve sastojke, završavajući vrhom torte prekrivenim kremom. Ukrasite tortu svežim malinama odozgo. Stavite tortu u frižider i ostavite da se dobro ohladi najmanje 2-3 sata.

(Kurir.rs/Trpeza/T.B.)

Bonus video:

01:16
DRAGA MAŠIN DONELA PRVI RECEPT ZA SLATKO U SRBIJU? Original se čuva u muzeju u Kraljevu, a evo kako se poslastica PRAVILNO SLUŽI  Izvor: Kurir televizija