Ukoliko ste ljubitelj jednostavnih kolača u šećernom sirupu, isprobajte recept za urmašice. Njihova priprema nije previše komplikovana, a ovo je provereni recept koji sigurno uspeva.

Kada urmašice obogatite orasima, ukus koji se dobije je, malo je reći - genijalan. Uz jedan mali trik iskusnih domaćica napravićete savršene urmašice, a to je da ih prelijete sirupom čim ih izvadite iz rerne.

screenshot-20240324-223035.jpg
Printscreen/Youtube 

Sastojci:

  • 18 šolja šećera
  • 11 šolja vode
  • jedan vanilin šećer
  • 2 jaja
  • 1 šolja ulja
  • 1 šolja istopljenog maslaca
  • 2 šolje mlevenih oraha
  • pola praška za pecivo
  • 6 šolja brašna
screenshot-20240324-223003.jpg
Printscreen/Youtube 

Priprema:

Šećer (devet šolja) i vodu rastopite. Kuvajte 15 minuta. U činiju sipajte dva jaja, otopljen maslac i ulje. Kada sjedinite dodajte devet šolja šećera i mleveni orah. Kada ste spojili sve sipajte pola praška za pecivo. Tek na kraju ide brašno. Testo oblikujete rukama u loptu. Oblikujte lopticu od testa potom napravite urmašicu. Pecite dok ne porumene (oko 20 minuta) na 180 stepeni, a potom prelijte mlakim prelivom koju ste spremili na početku. Dodajte kolutove limuna na vrh.

(Kurir.rs/ŽenaBlic/A.G.)

Bonus video:

02:55
ZAMALO NISAM UMRO NA SCENI! IZGUBIO SAM 9 KILA ZA 15 DANA Lečić otkrio NEOBIČAN RECEPT monaha iz Hilandara kojim leče ČAK I RAK! Izvor: kurir televizija