prijatno
POSNA ČOKOLADNA KEKS TORTA GOTOVA ZA POLA SATA: Ukus obara s nogu, a priprema je vrlo brza i jednostavna, kašičica RUMA daje šmek
Predstavljamo vam recept za posnu čokoladnu keks tortu koja ne samo da je posna i ukusna, već i jednostavna za pripremu.
Sastojci:
- 400 g posnog keksa
- 800 ml biljnog mleka (sojino, bademovo)
- 2 kesice pudinga s ukusom vanile
- 100 g posne crne čokolade
- 125 g margarina
- 125 g šećera
- 1 vanilin šećer
Za umakanje keksa:
- 1 kašika nes kafe (ili turska samo razblažena biljnim mlekom)
- 2 dl mlake vode
- 1 kašičica ruma
- 1 šoljica biljnog mleka
Printskrin
Priprema:
Skuvajte puding od vanile s biljnim mlekom i ostavite da se ohladi.
Penasto umutite margarin sa šećerom.
Neprekidno mešajući u ohlađen puding dodajte umućen margarin i vanilin šećer.
U umućen krem dodajte čokoladu otopljenoj na umerenoj vatri i opet dobro umutite.
Pomešajte sve sastojke za umakanje keksa.
U posudu za tortu namočite keks, poređajte prvi red, pa namažite fil i tako redom dok ne utrošite sastojke. Završite tankim slojem fila na koji možete narendati čokoladu ili posuti mrvljeni posni keks.
Ohladite pre služenja, piše 24sedam.
(Kurir.rs / 24sedam / Zadovoljna / T.B.)
Bonus video:
"SRBIJU I NJEN RAZVOJ NE SMEMO DA ZAUSTAVIMO" Oglasio se Vučić i poslao snažnu poruku: "Daću sve od sebe u naredne dve godine..." (VIDEO)