Predstavljamo vam recept za posnu čokoladnu keks tortu koja ne samo da je posna i ukusna, već i jednostavna za pripremu.

Sastojci:

  • 400 g posnog keksa
  • 800 ml biljnog mleka (sojino, bademovo)
  • 2 kesice pudinga s ukusom vanile
  • 100 g posne crne čokolade
  • 125 g margarina
  • 125 g šećera
  • 1 vanilin šećer

Za umakanje keksa:

  • 1 kašika nes kafe (ili turska samo razblažena biljnim mlekom)
  • 2 dl mlake vode
  • 1 kašičica ruma
  • 1 šoljica biljnog mleka
cokoladna-torta.jpg
Printskrin 

Priprema:

Skuvajte puding od vanile s biljnim mlekom i ostavite da se ohladi.

Penasto umutite margarin sa šećerom.

Neprekidno mešajući u ohlađen puding dodajte umućen margarin i vanilin šećer.

U umućen krem dodajte čokoladu otopljenoj na umerenoj vatri i opet dobro umutite.

Pomešajte sve sastojke za umakanje keksa.

U posudu za tortu namočite keks, poređajte prvi red, pa namažite fil i tako redom dok ne utrošite sastojke. Završite tankim slojem fila na koji možete narendati čokoladu ili posuti mrvljeni posni keks.

Ohladite pre služenja, piše 24sedam.

(Kurir.rs / 24sedam / Zadovoljna / T.B.)

Bonus video:

02:15
"POST JE BOŽIJI POZIV ZA ZAJEDNIČARENJE SA NJIM" G. Petar: Provocira našu slobodu, da se odrekenmo nasušne potrebe hrane!  Izvor: Kurir televizija