Pastrmka sa porćem je neodoljiv specijalitet, a pravi se toliko lako, da ne možete ni da pretpostavite.

Ukus je očaravajući, a imaćete i obrok koji je veoma zdrav, te možete jesti bez griže savesti.

pastrmke.jpg
EPA/ CJ GUNTHER 

Sastojci:

3 pastrmke

2 čena belog luka

ruzmarin, peršunov list

maslinovo ulje

biber

morska so

4 krompira

1 paradajz

1 tikvica

2 šargarepe

2 zelene paprike

2 crvena luka

limun

22.jpg
Shutterstock 

Priprema:

1. U činiju sipati malo ulja, dodati morske soli, izdrobljen beli luk, naseckan peršunov list i ruzmarin. Tom smesom malo napuniti i istrljati ribu, pa je poređati u podmazan pleh.

2. Povrće iseći na krugove, pa ga uvaljati u marinadu od ulja i belog luka. Poređati ga po ribi i između nje. 3. Peći na 200 stepeni oko 40 min.

(Kurir.rs/Stil/T.J.)

Bonus video:

05:56
ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio "slatko od slanine": Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI Izvor: Kurir televizija