Nemate puno vremena za kuvanje, ali i dalje želite da uživate u finom jelu? Ovaj recept za zapečene njoke sa sirom savršeno je rešenje.

Sve sastojke za zapečene njoke sa sirom dovoljno je staviti u vatrostalnu posudu, staviti u rernu i pustiti da ona odradi sav posao. Vi se za to vreme možete pozabaviti nekim drugim stvarima ili jednostavno – odmorite se.

shutterstock-2097484234.jpg
Shutterstock 

Njoke možete prethodno sami napraviti od krompira i brašna, ali najbrže ćete biti gotovi ako se poslužite onim već spremnim za termičku obradu iz prodavnice. Ručak će biti gotov za otprilike pola sata ako se poslužite i već gotovim sosom od paradjza iz flaše ili teglice.

Sastojci za zapečene njoke:

  • 700 ml umaka od paradajza
  • 500 g kupovnih njoka
  • 150 ml pilećeg bujona
  • 100 g narendane gaude
  • 30 g narendanog parmezana
  • pola kašičice sušenog bosiljka
  • pola kašičice sušenog origana
  • biljno ulje po želji
  • so i biber po želji
shutterstock-1760669330.jpg
Shutterstock 

Priprema zapečenih njoka:

  1. Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pravougaonu vatrostalnu posudu iznutra namažite uljem. U posudu stavite kupovne njoke. Pomešajte sos od paradajza s pilećim bujonom, dodajte so, biber, sušeni origano i bosiljakm. U sos umešajte kupovne njoke.
  2. Sve zajedno prebacite u prethodno nauljenu vatrostalnu posudu i stavite da se peče u prethodno zagrejanu rernu oko 20 minuta, odnosno dok se njoke termički ne obrade do kraja.
  3. Pred kraj pečenja dodajte narendanu gaudu i parmezan, pa zapecite u rerni oko pet minuta, piše Zadovoljna.hr.
  4. Poslužite toplo sa salatom po želji.

(Kurir.rs/Zadovoljna/A.G.)

Bonus video:

02:55
ZAMALO NISAM UMRO NA SCENI! IZGUBIO SAM 9 KILA ZA 15 DANA Lečić otkrio NEOBIČAN RECEPT monaha iz Hilandara kojim leče ČAK I RAK! Izvor: kurir televizija