NAJLAKŠI RECEPT ZA SAVRŠEN RUČAK KOJI SE „SAM SKUVA“! Zapečene njoke sa sirom: Preukusne su i jako se lako spremaju!
Nemate puno vremena za kuvanje, ali i dalje želite da uživate u finom jelu? Ovaj recept za zapečene njoke sa sirom savršeno je rešenje.
Sve sastojke za zapečene njoke sa sirom dovoljno je staviti u vatrostalnu posudu, staviti u rernu i pustiti da ona odradi sav posao. Vi se za to vreme možete pozabaviti nekim drugim stvarima ili jednostavno – odmorite se.
Njoke možete prethodno sami napraviti od krompira i brašna, ali najbrže ćete biti gotovi ako se poslužite onim već spremnim za termičku obradu iz prodavnice. Ručak će biti gotov za otprilike pola sata ako se poslužite i već gotovim sosom od paradjza iz flaše ili teglice.
Sastojci za zapečene njoke:
- 700 ml umaka od paradajza
- 500 g kupovnih njoka
- 150 ml pilećeg bujona
- 100 g narendane gaude
- 30 g narendanog parmezana
- pola kašičice sušenog bosiljka
- pola kašičice sušenog origana
- biljno ulje po želji
- so i biber po želji
Priprema zapečenih njoka:
- Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pravougaonu vatrostalnu posudu iznutra namažite uljem. U posudu stavite kupovne njoke. Pomešajte sos od paradajza s pilećim bujonom, dodajte so, biber, sušeni origano i bosiljakm. U sos umešajte kupovne njoke.
- Sve zajedno prebacite u prethodno nauljenu vatrostalnu posudu i stavite da se peče u prethodno zagrejanu rernu oko 20 minuta, odnosno dok se njoke termički ne obrade do kraja.
- Pred kraj pečenja dodajte narendanu gaudu i parmezan, pa zapecite u rerni oko pet minuta, piše Zadovoljna.hr.
- Poslužite toplo sa salatom po želji.
(Kurir.rs/Zadovoljna/A.G.)
Bonus video:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore