Ovaj receptza posne krofne pregledalo je preko dva miliona ljudi, a saznaćete i sami zašto.

shutterstock-6543617471.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

Sastojci:

40 grama sirovog kvasca

2 kašike šećera

1 kašika brašna (zbog aktiviranja kivasca)

2 kesice vanilin šećera

100 ml ulja

300 ml mlake vode

200 ml kisele vode

korica od limuna

1 kg brašna

1 kašičica soli

Priprema:

Rastopite kvasac sa dve kašike šećera u mlakoj vodi i dodajte jednu kašiku brašna. Zatim kada se kvasac aktivira dodajte mu ulje, kiselu vodu, koricu limuna, a potom i brašno. Umesite testo u koje ste dodali i kašičicu soli. Ostavite da nadođe testo oko pola sata. Zatim ga razvucite na radnoj površini, isecite krofnice sa čašom i ostavite ih na pultu da odstoje oko 15 minuta pre nego što počnete da ih pržite u ulju. Pospite ih šećerom u prahu.

(Kurir.rs/Stil/T.J.)

Bonus video:

05:56
ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio "slatko od slanine": Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI Izvor: Kurir televizija