Keks je lako napraviti, a ovaj sa čokoladom i jogurtom je super i kada postite.

Keks je dobro rešenje kada želite neki slatkiš koji dugo traje, a čija priprema ne zahteva previše vremena ili strpljenja. Američki keks sa čokoladom je jedan od boljih, a možete da pripremite i po ovom receptu koji smo izabrali za vas. Krckavi keks uvaljan u čokoladu sa bademima biće vam omiljeni, a ako jogurt zamenite posnim, možete da ga služite i u toku Uskršnjeg posta.

Sastojci:

  • 150 ml jogurta (može i postan)
  • 120 g šećera
  • 120 ml ulja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 8 g praška za pecivo
  • 380 g brašna

Recept za čokoladni keks sa jogurtom:

Napravite testo

U posudi pomešajte jogurt, ulje, šećer i ekstrakt vanile. Dobro promešajte, pa dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Umesite testo, pa odvajajte po malo i oblikujete mali valjak.

Pecite keks

Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.

Uvaljajte u čokoladu

Istopite čokoladu, pa dodajte iseckani badem. Promešajte i umočite keks, pa ostavite u frižideru da se stegne.

( Kurir.rs / Stvar ukusa / T. B. )

Bonus video:

02:15
"POST JE BOŽIJI POZIV ZA ZAJEDNIČARENJE SA NJIM" G. Petar: Provocira našu slobodu, da se odrekenmo nasušne potrebe hrane!  Izvor: Kurir televizija