Posni čokoladni čupavci su vrlo jednostavni za pravljenje i odlična su poslastica u periodu posta.

Ovaj starinski kolač nije skup, ukusan je i kremast. Rado se jede i van posta jer se naprosto topi u ustima.

profimedia0315148396.jpg
Profimedia 

Sastojci:

30 kašika brašna

  • 20 kašika šećera

  • 25 kašika ulja

  • 35 kašika vode

  • 1,1/2 prašak za pecivo

  • 200 gr kokosa

  • 50 gr kakao

  • 50 gr posne čokolade

  • 1dl vode

  • 200 gr margarina

  • 150 gr šećera

    cupavci.jpg
    Printscreen/Youtube/The Perfect Home 

    Priprema:

    Izmešajte brašno i prašak za pecivo, a zatim dodajte šećer, ulje i vodu (koje treba da pomešate zajedno pre dodavanja brašnu). Dobijenu smesu umutite mikserom pa sipajte u podmazan pleh. Peći petnaestak minuta u zagrejanoj rerni na 180 C, dok blago ne porumeni (kao i sve ostale biskvite, čačkalicom proverite kada je pečeno).

    Zatim, u šerpici zagrejte mešavinu kakao praha i 150 grama šećera razmućenih u 1 dl vode. Kada se to lepo istopi dodajte čokoladu i margarin, pa mešajte dok se ne izjednači masa.

    Ispečeni biskvit, kada se ohladi, isecite na kockice i svaku umočite u mlaku glazuru, a zatim uvaljajte u kokos. Prijatno.

    (Kurir.rs/Coolinarka/J.M.)

    Bonus video:

    02:40
    LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji "Majke i snajke": Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara Izvor: Kurir televizija