Farbanje uskršnjih jaja u vinu je dobro poznata metoda koju domaćice obožavaju. Mi smo pronašli najefikasnije načine uz korišćenje belog i crnog vina, ali i trik kako da vaša jaja budu najsjajnija.

Uskrs se polako bliži, a svi polako počinju da prikupljaju ideje i tehnike za farbanje jaja.

Postoji bezbroj načina farbanja jaja, a možemo birati između veštačkih i prirodnijih boja, kao i potpuno prirodnih.

Ako ste ove godine hteli da probate nešto novo, a želite da rezultat bude svečaniji i prefinjeniji, jaja ukrašena crnim vinom su idealan izbor za vas. Boja će biti lepa i duboka ljubičasta, a kao magijom će biti prekrivena šljokicama.

93156606-2681347542123817-1076540265776283648-n.jpg
Printscreen/youtube/ukusnahrana 

Za ovu metodu farbanja ipak ćete morati da budete malo strpljiviji, jer će pravi efekat biti postignut tek kada jaja budu stajala dovoljno dugo, ali će se čekanje isplatiti, a vaša uskršnja jaja će biti elegantniji nego ikad.

Ako i dalje želite da ostanete verni toj dobro poznatoj i jarkoj boji, uz dodavanje malo šljokica u prahu, u pomoć će vam priskočiti belo vino i jestive boje za jaja.

Farbanje jaja u crnom vinu

U šerpu sipajte crno vino koje mora da bude slatko i ne suvo i sačekajte da proključa.

Dodajte jaja i kuvajte oko 20 minuta.

farbanjejaja-13.jpg
Printscreen/Youtube 

Pokrijte kuvana jaja poklopcem i ostavite da odstoje oko 12 sati, najbolje preko noći, tako da nećete ni osetiti čekanje.

Izvadite jaja iz vode i sačekajte oko sat vremena da se osuše.

Sada imate prelepa tamnoljubičasta uskršnja jaja prekrivena šljokicama.

Farbanje jaja u belom vinu i prehrambenim bojama

U lonac sipajte belo vino, pa dodajte omiljenu prehrambenu boju.

Možete kuvati i u dva ili tri manja lonca i u svaki vinu dodati drugu boju.

93231206-1379848618879882-9094126463644336128-n.jpg
Printscreen/youtube/ukusnahrana 

Ceo postupak isti kao za jaja kuvana u crnom vinu.

Dodatni sjaj

Ako vam kristalići koji nastaju samo od kuhanja u vinu nisu dovoljni, možete ovu tehniku bojenja „pojačati“ i dodavanjem šećera.

Na litru vina ide 200 grama šećera, a možete ga dodati i u čisto crno vino, kao i u belo s prehrambenom bojom. Sačekajte da provri, a ostatak procesa je ponovo isti, navodi Zadovoljna.hr.

( Kurir.rs / Zadovoljna.rs / T.B. )

Bonus video:

04:40
DA VAM ZAMENE USKRS ZA DRUGI RADNI DAN, TO NE DOLAZI U OBZIR! Pravnica za radno pravo objasnila šta poslodavci po zakonu NE SMEJU! Izvor: kurir televizija