Učimo vas da marinirate meso. Za 1. maj nemojte samo da bacate klot meso na roštilj, ostavite ga malo u ovome, i praznik će vam postati prava uživancija. Verujte nam, ništa bolje niste probali.

Meso sa roštilja ima poseban ukus, a ako mu uz to dodate i pravu marinadu polizaćete prste. Meso je najbolje ako ga marinirate veče pre roštiljanja, a vredi svakog minuta čekanja.

shutterstock-2385204643.jpg
Shutterstock 

Za klasičnu marinadu:

Sastojci:

  • 100 ml suncokretovog ulja
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 100 ml jabukovog sirćeta
  • 2 kašike soli
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika bibera
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 crni luk

Priprema:

Crni i beli luk sitno iseckajte, pa ih stavite u dublju činiju. Obe vrste ulja, sirće i začine dodajte u činiju sa lukom, pa sve zajedno promešajte. Komade mesa umačite u dobijenu smesu i slažite u veću posudu, a na kraju meso zalijte preostalom marinadom i poklopite. Ostavite najmanje četiri sada u frižideru.

marinada-meso.jpg
Shutterstock 

Za pikantnu marinadu:

  • 1 kašika čilija u prahu
  • 1 kašika smeđeg šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašika aleve paprike
  • 200 ml ulja
  • 2 kašike senfa

Priprema:

Sve sastojke stavite u posudu i promešajte. Marinadom premažite meso ili povrće i ostavite preko noći u frižideru.

(Kurir.rs/Espreso/J.M.)

Bonus video:

00:52
DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević  Izvor: Kurir