Ako ste ljubitelji ribe, ova musaka je kao stvorena za vas.

Glavni sastojci su oslić i tikvice.

Ovaj recept će vam skratiti vaše dragoceno vreme i preskočićete pečenje oslića.

U nastavku donosimo način pripreme musake sa oslićem i tikvicama.

shutterstock-1879491052.jpg
Shutterstock 

Potrebno je:

  • 1 veća tikvica
  • 2 krompira
  • 1 manja glavica crnog luka
  • malo belog luka
  • 1 manji koren celera
  • 1 šargarepa
  • 1 paprika sveža
  • malo mlevene parike i mlevenog bibera
  • suvi začin
  • ulje za prženje
  • 200 ml kuvanog paradajza
  • 2 kašičice kukuruznog skroba
  • 2 krompira
  • 2 oslića

Priprema:

Oslića obariti pa ga očistiti od kostiju. Tikvice iseći na listiće pa posoliti i ostaviti 15 minuta pa ocediti tečnost .

U tiganj sipati ulje pa dodati seckan luk, šargarepu,papriku beli luk, koren celera papriku i mleveni biber, pa u to dodati isitnjenog oslića Sve propržiti i izmešati.

Na dno tepsije idu krugovi krompira pa oslić sa povrćem pa krugovi tikvice krugovi pa opet oslić i na kraju listovi krompira.

U kuvan paradajz staviti kukuruzni skrob i izmutiti, dodati malo ulja i preliti. Peći na 220 stepeni C 40 minuta.

Prijatno!

(Kurir.rs/Espreso/J.M.)

Bonus video:

00:52
DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević  Izvor: Kurir