Danas se proslavlja drugi dan Uskrsa, te se nastavlja takmičenje u kucanju jajima. Kao i u svakom takmičenju jedan može da pobedi, tako je i u kuckanju jajima.

Ipak, ostaje pitanje šta raditi sa jajima koja su se polomila i sa onima, koja su popucala pri kuvanju.

whatsapp-image-20210502-at-1.20.00-pm.jpg
Foto: Nemanja Nikolić

Na receptu će pozavideti i svekrva

Da ih ne biste bacali donosimo vam super ideju kako da ih iskoristite za savršenu salatu za koju mnogi tvrde da je bolja i od ruske.

Sastojci:

  • 200 g mesnate slanine
  • 4 kuvana jaja
  • 100 g pečenih semenki suncokreta
  • čaša kisele pavlake
  • 2 kašike majoneza
  • veza peršuna
  • so, biber

Priprema:

jaja.jpg
Foto: Printscreen/TikTok

Slaninu isecite na kockice, pa je propržite, zatim je izvadite na ubrus da se iscedi i ostavite da se ohladi.

Jaja iseckajte po želji na sitne ili krupne komade.

U dublju činiju stavite pavlaku, majonez, sunokret, jaja, peršun. Sve to sjedinite, pa dodajte so, biber i slaninu. Ponovo sve promešajte i ostavite u frižider na hlađenje.

(Kurir.rs/I.M.)