Ovih dana je aktuelno pitanje šta raditi sa jajima koja su se polomila i sa onima, koja su popucala pri kuvanju.

Punjena jaja su savršena za one dane nakon Uskrsa, kada ne znate šta da radite sa viškom kuvanih jaja.

shutterstock-1701496360.jpg
Foto: Shutterstock

Možete birati punjenje, a za koju god opciju da se opredelite nećete pogrešiti. U nastavku vam predstavljamo jedan klasični recept za punjena jaja.

Sastojci:

whatsapp-image-20230414-at-1.04.01-pm.jpg
Foto: Stefan Stojanović/ Mondo
  • 10 jaja
  • 3 kisela krastavčića
  • 2 kašikekisele pavlake
  • 100 grama majoneza
  • kašičica senfa
  • so
  • mirođija

Priprema:

profimedia0290614779.jpg
Foto: Vadym Drobot / Alamy / Alamy / Profimedia

Obarite jaja i stavite ih u hladnu vodu da se brže ohlade. Ohlađena jaja ocedite od vode i osušite.

Očistite ljusku i presecite jaja na pola. Izvadite žumanca i ispasirajte u činiji viljuškom.

profimedia0485745549.jpg
Foto: Profimedia

Dodajte majonez, pavlaku, senf, sitno iseckane krastavčiće, malo mirođije i soli po želji. Izmešajte nadev i napunite svaku polovinu belanceta njim.

Služite punjena jaja rashlađena kao predjelo.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

05:56
ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio "slatko od slanine": Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI Izvor: Kurir televizija