ISKORISTITE JAJA OD USKRSA: Ne bacajte hranu koja je ostala nakon praznika, RECEPT je brz i lak, a ukus je neverovatan
Ovih dana je aktuelno pitanje šta raditi sa jajima koja su se polomila i sa onima, koja su popucala pri kuvanju.
Punjena jaja su savršena za one dane nakon Uskrsa, kada ne znate šta da radite sa viškom kuvanih jaja.
Možete birati punjenje, a za koju god opciju da se opredelite nećete pogrešiti. U nastavku vam predstavljamo jedan klasični recept za punjena jaja.
Sastojci:
- 10 jaja
- 3 kisela krastavčića
- 2 kašikekisele pavlake
- 100 grama majoneza
- kašičica senfa
- so
- mirođija
Obarite jaja i stavite ih u hladnu vodu da se brže ohlade. Ohlađena jaja ocedite od vode i osušite.
Očistite ljusku i presecite jaja na pola. Izvadite žumanca i ispasirajte u činiji viljuškom.
Dodajte majonez, pavlaku, senf, sitno iseckane krastavčiće, malo mirođije i soli po želji. Izmešajte nadev i napunite svaku polovinu belanceta njim.
Služite punjena jaja rashlađena kao predjelo.
(Kurir.rs/I.M.)
Bonus video:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore