Recept za sladoled sa jagodamaDžejmija Olivera uključuje i jedan tajni sastojak!

Džejmi Oliver redovno očarava svojih deset miliona pratilaca na Instagramu, a na Jutjubu ima nebrojene preglede. Nije ni čudo, jer njegovi recepti uvek deluju tako lako, a jela i poslastice izgledaju - kao za slikanje!

profimedia0556805605.jpg
Profimedia 

Ovoga puta nas je sve obradovao sladoledom sa jagodama za koji nije potrebna nikakva specijalna oprema. Džejmi ima specijalan sastojak zbog kojeg sladoled bude kremast čak i ako ga držite u običnom zamrzivaču.

Sastojci:

  • 600 gr jagoda (plus dodatak za dekoraciju)
  • 100 gr šećera u prahu
  • 600 gr neutralne pavlake
  • 1 kašičica vanil ekstrakta
  • 400 gr kondenzovanog mleka
  • 50 gr kupovnih puslica
screenshot-20240516-152407.jpg
Printskrin/Instagram 

Priprema:

Očistite jagode, presecite ih na pola i zagrejte na umerenoj vatri sa prah šećerom i dve kašike vode. Kuvajte 10-15 minuta, dok ne dobijete sirupastu masu. Propasirajte kroz cediljku.

Umutite pavlaku, dodajte kondenzovano mleko i izmrvljene puslice. Sipajte masu u posudu pogodnu za zamrzivač, pa prelijte ohlađenim sirupom od jagoda. Izmešajte tako da ostanu vidljivi potezi kašikom, a sirup neujednačen - negde manje, negde više. Tako dobijate rustičan izgled u stilu koji je proslavio Džejmija Olivera.

Držite u zamrzivaču tri sata. Prebacite sladoled u frižider pola sata pre posluživanja kako bi mogao lako da se servira. Ukrasite jagodama i mrvljenim puslicama.

( Kurir.rs / Lepa i srećna / T.B. )

Bonus video:

00:32
Espreso eksperiment: koji sladoled je otporniji na sunce? Izvor: Espreso