Tikvice nema ko ne voli, a još kad se od njih napravi specijalitet niko ne može da ih odbije.

Sada ćete videti kako Španci prave pržene tikvice i krenuće vam voda na usta, jer je ovo jedan od najlepših recepata i sigurni smo da ćete ga spremati prvom prilikom.

Priprema je jednostavna, a ukus za čistu desetku.

spanske-tikvice-1.jpg
Foto: Printskrin YT/Moja kuhinjica Tanja

Sastojci:

  • pola limuna
  • 2 oprane tikvice
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • malo maslinovog ulja
  • so
  • 1 glavica belog luka
  • biber po ukusu

Priprema:

Tikvice isecite na deblje kolutove, pa ih ispržite na maslinovom ulju. Posolite, pa dodajte mlevenu papriku, biber i beli luk koji ste iseckali.

Pomešajte i iscedite pola limuna. Promešajte i pržite minut.

Prijatno i uživajte u ovom jelu.

(Kurir.rs/Espresso/J.M.)

Bonus video:

01:49
POZNATI KUVAJU U EMISIJI "MAJKE I SNAJKE" Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje Izvor: Kurri televizija