DESERT SA KAFOM ZA PRAVE SLADOKUSCE: Tiramisu pomera granice DOBROG UKUSA, a sa ovakvom pripremom biće NEODOLJIV (RECEPT)
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 300 g piškota
- 500 g maskarpone sira
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 300 ml kafe
- 2 kašike ruma
Za posipanje:
- kakao
Priprema:
Napravite kafu i dodajte rum. Umutite belanca u čvrst sneg. U drugoj posudi umutite žumanca sa šećerom, skuvajte ih na pari, pa kada se prohlade, dodajte maskarpone sir. Mutite da se dobije ujednačena smesa, pa dodajte belanca. Izmešajte varjačom da smesa bude kremasta. Umačite piškote u kafu, poređajte na dno posude i premažite polovinom fila. Preko stavite opet piškote umočene u kafu i premažite ostatkom fila. Pospite kakaoom tako da se ne vidi beli fil i ostavite da stoji tri sata u frižideru. Najbolje služite tiramisu uz šolju kafe. Bon appetit!
( Kurir.rs / Trpeza / T.B. )
Bonus video:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore