Sočni desert raspametiće i one izbirljive.

Potrebno je:

  • 300 g piškota
  • 500 g maskarpone sira
  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 300 ml kafe
  • 2 kašike ruma
profimedia0628961773.jpg
Profimedia 

Za posipanje:

  • kakao
profimedia0637088173.jpg
Profimedia 

Priprema:

Napravite kafu i dodajte rum. Umutite belanca u čvrst sneg. U drugoj posudi umutite žumanca sa šećerom, skuvajte ih na pari, pa kada se prohlade, dodajte maskarpone sir. Mutite da se dobije ujednačena smesa, pa dodajte belanca. Izmešajte varjačom da smesa bude kremasta. Umačite piškote u kafu, poređajte na dno posude i premažite polovinom fila. Preko stavite opet piškote umočene u kafu i premažite ostatkom fila. Pospite kakaoom tako da se ne vidi beli fil i ostavite da stoji tri sata u frižideru. Najbolje služite tiramisu uz šolju kafe. Bon appetit!

( Kurir.rs / Trpeza / T.B. )

Bonus video:

04:14
Anastastija Staša Đurić podelila svoj savršen recept za pripremu karfiola i tiramisu kolača Izvor: Kurir televizija