Usled ubrzanog tempa života, sve više ljudi bira gotove namirnice umesto pripremanja hrane kod kuće. Ipak, razlika u ukusu između domaćih i kupovnih proizvoda je neosporna, a to posebno važi za jogurt.

profimedia0160180960.jpg
Profimedia 

Ono što je veoma važno napomenuti jeste da na ovaj način možete dosta da uštedite jer će količinski ispasti duplo više. Mnoge mlade majka znaju da jedna litra jogurta ode samo za doručak, a na ovaj način ćete ga imati više dana.

Priprema domaćeg jogurta je izuzetno jednostavna, za šta su vam potrebna samo dva osnovna sastojka.

profimedia0108271692.jpg
Profimedia 

Sastojci:

  • 2l mleka
  • 200 ml gotovog jogurta

Priprema:

proteini-mleko-jogurt-meso-jaja.jpg
Profimedia 

Prvi korak je zagrevanje mleka u šerpi na srednje jakoj temperaturi, do tačke zagrevanja, ali bez ključanja. Nakon toga, ostavite mleko da se ohladi. Kada se mleko prohladi, dodajte šolju mleka i pola šolje jogurta, pa dobro promešajte dok se jogurt potpuno ne sjedini sa mlekom. Zatim sipajte ovu smesu u preostalo mleko, neprekidno mešajući.

(Kurir.rs/Informer/J.M.)

Bonus video:

02:42
OD ŠIPURKA KUVAMO DŽEM, A OVAJ BANAĆANIN GA IZVOZI ZA LEK: Uložio 1500 evra po hektaru, posle samo 4 godine sve mu se isplatilo Izvor: Kurir televizija