Južnokorejski kuvar, koji sada živi u SAD, otkrio je kako uspeva da svoju zelenu salatu zadrži svežom više od 60 dana.

Poznat kao "gospodin Rajs" na društvenim mrežama, kuvar je pokazao kako čuva lisnato zelje u svom frižideru - navodno ga čuva hrskavo više od dva meseca.

shutterstock-2149393625.jpg
Shutterstock 

- Verovali ili ne, ova zelena salata je stara više od 60 dana - rekao je on u sada viralnom videu dok je vadio zelenu salatu iz plastične kese.

Pokazujući svojim pratiocima kako da čuvaju zelenu salatu, gospodin Rajs je odsekao vrh stabljike zelene salate, zadržavajući glavu netaknutom. Zatim je natopio list papirnog peškira alkoholom, a zatim njime prekrije stabljiku.

- Bilo koja vrsta pića (radi), ali ako nemate alkohol, možete koristiti hladnu vodu - objasnio je on i dodao da hladna voda održava zelenu salatu svežom samo nekoliko dana.

Alkohol deluje bolje, kaže, jer sprečava truljenje zelene salate.

- Zalepite (natopljeni papirni peškir) baš tamo na stabljiku“, rekao je.

Koristeći plastičnu kesu sa prolaza za voće i povrće supermarketa, stavlja zelenu salatu, zajedno sa natopljenim papirnim peškirom, unutra.

shutterstock-252799177.jpg
Shutterstock 

"Ovako će vam trajati više od 60 dana“, rekao je.

Gospodin Rajs kaže da dodaje nekoliko kapi alkohola u postojeći papirni peškir svakih pet do šest dana kako bi zelena salata duže ostala sveža.

(Kurir.rs/I.M.)