GURMANSKA KROMPIR ČORBA: Slasna i aromatična, popravlja dan U TRENU, a ovi dodatni začini joj daju POSEBAN ŠMEK (RECEPT)
Preukusna čorba od krompira, za one izbirljive.
Potrebno je:
- 450 g seckane slanine
- 2 stabljike celera, iseckane na kockice
- 1 luk, seckani
- 3 čena belog luka, mlevena
- 8 krompira, oljuštenih i isečenih na kockice
- 500 ml pilećeg bujona, ili dovoljno da pokrije krompir
- 3 kašike putera
- 30 ml višenamenskog brašna
- 125 ml pavlake za kuvanje
- 3 kašičice seckanog svežeg peršuna
- soli i sveže mlevenog crnog bibera po ukusu
Priprema:
Pripremite sve sastojke. Slaninu pecite u rerni na srednjoj temperaturi, 5 do 10 minuta, uz povremeno okretanje. Onda je ocedite na ubrusu. Ostavite četvrtinu šolje masti od slanine. U toj masti propržite crni luk i celer, oko 5 minuta, dok ne postane staklast. Dodajte beli luk pa pecite još 2 minuta. Ubacite i sečen krompir, pa pržite par minuta. Zatim vratite slaninu u tiganj i nalijte pileći bujon, da prekrije krompir. Stavite poklopac i dinstajte 15 do 20 minuta, sve dok krompir ne omekša. Otopite puter u tiganju na srednjoj vatri. Brašno umutte, pa pržite uz neprestano mešanje, oko 2 minuta. Pavlaku za kuvanje i peršun umutite pa stavite da proključa, i kuvajte oko 5 minuta, uz neprestano mešanje. Mešavinu pavlake dodajte u mešavinu krompira, pa sve promešajte. Oko pola supe izblendajte u blenderu. Onda vratite u tiganj. Začinite. Bon appetit!
( Kurir.rs / Trpeza / T.B. )
Bonus video:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore