Detoks organizma sve češće je tema koja se vrti, ne samo na društvenim mrežama, već i na malim ekranima. Za mnoge napitke od voća tvrde da topi kilograme, ali najveće simpatije pobrao je jutarnjidetoks koji se pravi od mlake vode i ceđenog limuna.

limun-med-i-djumbir-shutterstock-502441072.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

Naime, mnogi nutricionisti kažu da ovaj napitak nije čudotvoran kako se u javnosti predstavlja. O tome govori i Marija Glušac, nutricionistkinja koja na Instagramu ima preko 34.000 pratilaca.

"Okej sam sa tim da, ako vam prija, pijete vodu i limun, ali ne u svrhu mršavljenja. Negde ste pročitali da to sagoreva masne naslage, a onda posle izaberete burek. Tada kažem: "Da li zaista mislite da će vam čaša tople vode s limunom pomoći, ako vi posle toga pojedete burek?", izjavila je Glušac.

Takođe je naglasila da ne postoji nikakva magija u toploj vodi s limunom, kao i da od toga ne može da se smrša niti detoksira organizam.

"Da biste smršali, potrebno je da vodite računa šta i koliko jedete, a voda sa limunom je samo još jedan od načina kako da lakše unesete dovoljnu količinu tečnosti. Burek je samo primer visokokaloričnog, a nutritivno siromašnog obroka. I ono što stalno napominjem - nije problem jedna namirnica, već naša ishrana u celosti", zaključila je.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

Kurir teleivizija "NAJBOLJE JE JESTI HRANU SA NAŠIH PROSTORA" Nutricionista tvrdi da domaća hrana deluje blagotvornije na organizam iz OVOG RAZLOGA!