ROLAT MAČJE OČI PRVIM ZALOGAJEM VRATIĆE VAS U DETINJSTVO: Sem što je preukusan, brzo i lako se pravi, i prava je letnja poslastica
Foto: Printscreen YT/Šerpica

njam njam

ROLAT MAČJE OČI PRVIM ZALOGAJEM VRATIĆE VAS U DETINJSTVO: Sem što je preukusan, brzo i lako se pravi, i prava je letnja poslastica

Žena -

Rolat mačje oči se pravi neverovatno lako i brzo, a savršenog je ukusa. Kada ga prvi put zagrizete instant će vas vratiti u detinjstvo. Ne zna se da li preovladava kremast ukus čokoladnog fila, vazdušaste kore ili osvežavajuće banane. U svakom slučaju ovo je dobitna kombinacija.

SASTOJCI:

Kora:

  • 6 jaja ( odvajaju se belanca od žumanaca)
  • 5 kašika šećera
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike kakaa
  • pola kesice praška za pecivo
rolat, mačje oči, kora
foto: Printscreen YT/Šerpica

Fil:

  • 3 jaja
  • 120 gr šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 200 gr čokolade
  • 150 gr margarina ili maslaca
  • banane

PRIPREMA:

Prvo je potrebno odvojiti žumanca od belanaca i zatim belanca izmutiti u čvrsti šam. Nakon toga ćemo pomešati sve sastojke za koru i umutiti u glatku smesu, a onda dodati naša belanca i lakano sjediniti sve to.

Sada ćemo ovu smesu sipati u kalup na papir za pečenje i ispeći koru u rerni na 180 stepeni, 15-ak minuta.

Dok se peče kora, pripremamo fil, umutićemo jaja i dodati šećer i vanilin šećer pa kuvati na pari. Zatim dodajemo maslac i čokoladu i sve sjedinimo mešanjem.

rolat, mačje oči
foto: Printscreen YT/Šerpica

Kada se kora ispeče i blago prohladi, premazaćemo je filom i poređati banane po obodu, a onda ćemo urolati oba kraja, tako da obavijemo banane.

Na kraju premazujemo naš rolat preostalim filom i stavljamo ga u frižider da se stegne i ohladi.

Prijatno!

(Kurir.rs/StilKurir/J.M.)

Bonus video:

02:27

SNAJKA SPREMALA MLINCE PRVI PUT, PA ODUŠEVILA SEKU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track