Kada pomislimo na italijanske specijalitete, lazanja se često ističe kao omiljeno jelo.

Međutim, za one koji se drže keto ishrane ili jednostavno žele smanjiti unos ugljenih hidrata, klasična lazanja može biti izazov. Ali ne brinite!

lazanje.jpg
Profimedia 

Donosimo vam recept za keto lazanju koji je savršen za predstojeće leto. Ova verzija je osvežavajuća, lazanja, puna je proteina i povrća, a najvažnije - ukusna!

Sastojci:

  • 1 tikvica, isečena na tanke listove
  • 1 patlidžan, isečen na tanke listove
  • 1 šolja spanaća
  • 450g mlevenog pilećeg mesa
  • 1 šolja paradajz sosa (bez šećera)
  • 1 šolja narendanog mocarela sira
  • 1 šolja krem sira
  • 1/4 šolje parmezana, narendanog
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • So, biber, origano po ukusu

Postupak pripreme:

dsc02694.jpg
Kurir/T.S. 

U tiganju, zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno iseckani beli luk i propržite ga dok ne postane blago zlatan.

Dodajte mleveno pileće meso u tiganj i pržite ga dok ne postane potpuno pečeno i izgubi ružičastu boju. Začinite solju, biberom i origanom po ukusu.

U drugom tiganju, blago propržite listove tikvice i patlidžana dok ne omekšaju, ali pazite da ne postanu previše mekani. Izvadite ih i stavite na papirni ubrus da se ocede.

U maloj posudi, pomešajte krem sir sa parmezanom dok ne dobijete glatku smesu.

profimedia0361159166.jpg
Profimedia 

U velikom tiganju ili plehu za pečenje, složite red tikvica kao bazu. Preko njih rasporedite polovinu prženog pilećeg mesa, a zatim dodajte polovinu krem sira sa parmezanom. Preko mesa, stavite sloj spanaća, a zatim ravnomerno rasporedite polovinu paradajz sosa.

Ponovite postupak sa slojevima koristeći preostale sastojke. Na vrhu lazanje rasporedite narendani mocarela sir. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta, ili dok sir ne postane blago zlatan.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

02:43
MAJSTOR ZA GULAŠ OTKRIO SAVRŠEN RECEPT: Stvar je u krčkanju, da sve bude prirodno, ali i u još jednom VAŽNOM SASTOJKU! Izvor: kurir televizija