Ukoliko već niste probali ovaj specijalitet, sigurno će vam postati jedno od omiljenih jela. Pržene njoke, koje su unutra mekane a spolja hrskave, u kombinaciji sa božanstvenim kremastim sosom čista su desetka.Sastojci:

  • 500g piletine
  • 1 luk
  • 1 crvena paprika
  • 2 kašike koncentrovanog paradajza
  • 300 ml mlečne pavlake za kuvanje
  • 2 kašike ulja (može i maslinovo)
  • 1 kašičica soli, bibera i slatke aleve paprike
  • 500g svežih njoka

Priprema:

1. Meso usitniti, luk i papriku iseći žilijen (na trakice) 2. U zagrejan tiganj sipati ulje, zatim dodati meso i pržiti kratko na visokoj temperaturi, dok ne dobije zlatkastu boju. Dodati so i biber, smanjiti temperaturu, a potom i luk i papriku, pa pržiti još 2 minuta. 3. Zatim doliti koncentrovani paradajz, promešati i dodati mlečnu pavlaku za kuvanje. Ponovo začiniti uz so, biber i alevu papriku. 4. Sos kuvati od 10 do 15 minuta na laganoj vatri, dok ne postane kremast. Dok se sos kuva, u drugom tiganju, na malo ulja, ispržiti njoke. 5. Za serviranje: u tanjir staviti njoke, preko ili pored njih sos.

Prijatno!

(Kurir.rs/SlatkaDomaćica/J.M.)

Bonus video:

02:42
OD ŠIPURKA KUVAMO DŽEM, A OVAJ BANAĆANIN GA IZVOZI ZA LEK: Uložio 1500 evra po hektaru, posle samo 4 godine sve mu se isplatilo Izvor: Kurir televizija