Devojka po imenu Džordan Hauensčajld koja živi u Kvinslendu u Australiji promenila je život iz korena i to sve iz dokolice. Naime, nije ni slutila da se zaljubiti u svog "Tarzana" nakon što mu se obratila na Instagramu.

Džorda (26) otkrila je Pitiuruka na svojoj Instagram stranici za istraživanje u decembru i odmah ju je privukla kultura njegovog plemena. Ona je ovom mladiću poslala direktnu poruku želeći da sazna više o njegovoj porodici i njihovom načinu života. Poručila mu je kako "prelepo" izgleda i objasnila kako je želela da sazna više o njegovom životu u egzotičnoj zemlji. I na njeno iznenađenje, Pitiuruk (24) je odgovorio na njenu poruku i par je počeo da ćaska gotovo svakodnevno.

screenshot-20240606-125135.jpg
@jordankh_ / Instagram 
Džordan otkriva detalje priče sa svojim Tarzanomfoto: @jordankh_ / Instagram

Nakon dopisivanja, prešli su na komunikaciju putem video-poziva gde bi pokazali svoje živote i obrazovali jedno drugog o svojoj kulturi.

„Nisam mogla da verujem da mi je neko sa egzotičnog dela zemlje odgovorio. Za devojku koja živi zapadnim životom na obali u Kvinslendu, razgovor sa nekim iz Amazonije koji živi u kolibi bio je nadrealan. Naši razgovori su se uglavnom odnosili na naš način života, šta radimo tokom dana, šta jedemo, gde spavamo i kako živimo. Pokazala bih mu svoju spavaću sobu i on bi me proveo kroz dan u svom životu živeći u Amazonu, što je prilično jedinstveno - otkrila je Džordan za News.com.

Pitiuruk živi sa svojom porodicom u Pastazi u Amazoniji (Ekvador) gde organizuju vođene ture po prašumi kako bi obrazovali ljude o njihovoj plemenskoj kulturi. Posle četiri meseca provedena u video pozivima skoro svakog dana, Džordan je konačno odlučila da napusti svoj redovni posao od 9 do 5 i uskoči u avion da upozna svog Tarzana iz stvarnog života. Rezervisala je putovanje u Peru, Argentinu i Brazil i planirala da ostane kod Pitiuruka. Džordan, koja veruje u avanturistički život i rizikovanje, poručila je „Upravo sam mu rekla : Mogu da dođem da te upoznam. Nazovi me ludom, ali možemo ovo".

screenshot-20240606-125400.jpg
Foto: @jordankh_ / Instagram 
Ljubav Džordan i mladića iz plemenafoto: Foto: @jordankh_ / Instagram

Džordan je otkrila detalje ove netipične ljubavne priče u kojoj uživa:

„Nikad ne znate, možda ćete jednostavno na kraju pronaći magiju za koju niste znali da postoji. Moja se slučajno našla na drugom kraju sveta, u zemlji za koju nikad nisam čula, i jeziku koji ne govorim", počela je priču ova vidno zaljubljena devojka.

Nakon što je stigla do Pitiurukovog mesta duboko u prašumi, Džordan je provela naredne dve nedelje učeći plemensku kulturu. Iako nije razumela autohtoni jezik kojim je govorio Pitiuruk, mogla je da se poveže sa njim koristeći govor tela.

- Ako je iskra tu, nije važno ako ne možete da pričate jezik jedni drugih. Nikada nisam imala takvu vezu sa nekim - dodala je Džordan.

Kako je dalje objasnila, Pitiurukova porodica dočekala je raširenih ruku i pokazala joj šumu i planine. Rekla je da će se svaki dan buditi uz zvuke plemena koji sviraju bubnjeve, posećivati lokalne farme i pijace i kuvati tradicionalna jela sa svojom šumskom porodicom. Tokom svog boravka, Džordan je rekla da je razvila "magičnu i nepobitnu" vezu sa Pitiurukom i njegovom kulturom.

"Iskreno, nisam imala pojma kako će moj odmor proći, ali sve što mogu da kažem je da je bio filmski. Sve je bilo magično koliko možete zamisliti. Bilo je to bolje od mog sanjarenja - poručila je Džordan i dodala planira da ponovo poseti Pitiuruka i njegovu porodicu.

(Kurir.rs/The Sun)

Bonus video:

Kurir Da li možete da pretpostavite na kom se drvetu najlepše spava i koje je najfascinantnije pleme na svetu?