Pilav je domaće jelo koje je veoma zahvalno za pripremu. Može se spremati na nekoliko načina, te u originalni recept možete dodati sastojke koje volite i dati novu notu ovom popularnom jelu. Idealan je za letnje dane jer je bogat hranjivim sastojcima, posebno pilav sa piletinom i povrćem.

Evo kako da napravite ovo sočno jelo u kojem će uživati cela porodica.

Sastojci:

  • 500 gr pilećeg belog mesa
  • 250 gr pirinča
  • 150 gr kukurza šećerca
  • 200 gr boranije
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 crvena paprika
  • 3 čena belog luka
  • so, biber
  • svež peršun za posipanje
  • ulje
pilav-shutterstock.jpg
Shutterstock 

Priprema:

Piletinu isecite na kocke srednje večine, pa ih stavite u šerpu sa vodom da se kuvaju na umerenoj temperaturi. Dok se piletina kuva pripremite ostale sastojke. Crni i beli luk isecite sitno, a papriku i šargarepu na kockice.

Kuvanu piletinu izvadite iz vode i odložite je u drugu posudu. U šerpu sipajte malo ulja, pa crni luk i šargarepu popržite zajedno, a onda dodajte piletinu, pirinač, beli luk, papriku, kukuruz i boraniju. Začinite po ukusu solju i biberom.

Kada piletina počne da rumeni, a pirinač da dobija providnu boju, nalijte vodu u šerpu da ogrezne, i ostavite da se krčka na umerenoj temperaturi. Kada je pirinač na pola gotov, pilav preručite u pouljenu posudu za pečenje i stavite da se peče na 180 stepeni oko pola sata. Gotovo jelo pospite svežim peršunom i poslužite.

(Kurir.rs/Ona/M.J)

Bonus video:

00:52
DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević  Izvor: Kurir