DOMAĆI PILAV OD PILETINE I POVRĆA BEZ MUKE, A JEFTIN: Na ovom receptu bi vam i SVEKRVA pozavidela, a deca će ga obožavati
Pilav je domaće jelo koje je veoma zahvalno za pripremu. Može se spremati na nekoliko načina, te u originalni recept možete dodati sastojke koje volite i dati novu notu ovom popularnom jelu. Idealan je za letnje dane jer je bogat hranjivim sastojcima, posebno pilav sa piletinom i povrćem.
Evo kako da napravite ovo sočno jelo u kojem će uživati cela porodica.
Sastojci:
- 500 gr pilećeg belog mesa
- 250 gr pirinča
- 150 gr kukurza šećerca
- 200 gr boranije
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 crvena paprika
- 3 čena belog luka
- so, biber
- svež peršun za posipanje
- ulje
Priprema:
Piletinu isecite na kocke srednje večine, pa ih stavite u šerpu sa vodom da se kuvaju na umerenoj temperaturi. Dok se piletina kuva pripremite ostale sastojke. Crni i beli luk isecite sitno, a papriku i šargarepu na kockice.
Kuvanu piletinu izvadite iz vode i odložite je u drugu posudu. U šerpu sipajte malo ulja, pa crni luk i šargarepu popržite zajedno, a onda dodajte piletinu, pirinač, beli luk, papriku, kukuruz i boraniju. Začinite po ukusu solju i biberom.
Kada piletina počne da rumeni, a pirinač da dobija providnu boju, nalijte vodu u šerpu da ogrezne, i ostavite da se krčka na umerenoj temperaturi. Kada je pirinač na pola gotov, pilav preručite u pouljenu posudu za pečenje i stavite da se peče na 180 stepeni oko pola sata. Gotovo jelo pospite svežim peršunom i poslužite.
(Kurir.rs/Ona/M.J)
Bonus video:
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega