KADA VIDITE ČEMU SLUŽE KESICE ČAJA, NIKADA IH VIŠE NEĆETE BACITI: U domaćinstvu imaju višestruku primenu, evo i koju
Foto: profimedia

fantastično!

KADA VIDITE ČEMU SLUŽE KESICE ČAJA, NIKADA IH VIŠE NEĆETE BACITI: U domaćinstvu imaju višestruku primenu, evo i koju

Žena -

Čaj je jedan od popularnijih napitaka širom sveta. Mnogi ga smatraju lekovitim, međutim, retko ko zna da i kesice nakon popijenog čaja mogu da se iskoriste.

Postoji nekoliko načina kako se mogu promeniti u domaćinstvu zbog svog sastava.

Kesice čaja mogu imati višestruku primenu
Kesice čaja mogu imati višestruku primenufoto: Profimedia

Nutrijenti iz kesica hrane zemlju: Ostaci čaja u kesici sadrže taninsku kiselinu i druge hranjive sastojke koje đubre tlo. Dok se kesice razgrađuju, one hrane zemlju koja stvara savršene uslove za rast cveća i biljaka, prenosi Diyeverywhere.

Kesice se razgrađuju u zemlji: Jeste li znali da se većina kesica od čaja pravi od materijala dobijenog iz listova banane? Zahvaljujući ovom prirodnom materijalu, kesice će se u zemlji razgraditi za samo 6 meseci. Kesice čaja teraju štetočine iz bašte jer oni ne podnose taj miris.

Kada popijete čaj, sačuvajte kesicu
Kada popijete čaj, sačuvajte kesicufoto: Shutterstock

Bašta iz kesice čaja: Možete stvoriti vlastiti vrt iz obične kesice čaja koju ćete zamotati u vlažnu krpu i posaditi u plastičnu posudu sa zemljom.

Siguran izvor vode: Kesice čaja zakopajte blizu korena vaših biljaka kako bi imale dodatni izvor vlage za vreme sušnih perioda.

(Kurir.rs/Krstarica/M.J)

Bonus video:

00:56

KINEZI UZGAJAJU POVRĆE U SVEMIRU I ZALIVAJU GA U SUPROTNOM SMERU?! Neobičan NAOPAKI vrt u svemirskoj letelelici Šednžu - 17!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track