Svaka domaćica zna koliko čišćenje kupatila nekad može oduzeti previše vremena i živaca. Ono što nam posebno zadaje glavobolju jeste tuš kabina. Brisanje stakla na kome se uvek nakupi previše kamenca od vode se čini kao uzaludan posao. Koliko god ga brisali na njemu se uvek vide uporne fleke.

profimedia0575699114.jpg
Profimedia 
Čišćenje kupatila može oduzeti mnogo vremenafoto: Profimedia

Umesto skupih sredstava za održavanje kupatila, sve više domaćica se okreće proizvodima koje već ima od kuće, a koje svakodnevno koristimo i u druge svrhe. Prema njihovim svedočenjima, ovaj način čišćenja zaista radi posao, a pritom ćete uštedeti i novac na kućnu hemiju koja nije nimalo jeftina.

shutterstock-1156702219.jpg
Shutterstock 
Kako očistiti tuš kabinufoto: Shutterstock

Ulje

Mnoge domaćice za vrata koriste i obično suncokretovo ulje, sipaju ga u sprej-bocu i dobro naprskaju vrata tuš-kabine, potom ostave petnaestak minuta da deluje, a zatim obrišu i pokupe višak masnoće ubrusom ili starim peškirom.

Sirće i deterdžent

Jedno od boljih rešenja je i mešavina deterdženta za pranje posuđa i sirćeta, a prednost ove tečnosti je to što se njome čiste i vrata kabine i samo dno. Zagrejte sirće tek toliko da bude vruće, ne i da proključa, a zatim ga pomešajte s jednakom količinom deterdženta, sipajte u sprej-bočicu i dobro promućkajte. Nakon što pospete uprljanu površinu, ostavite da odstoji desetak minuta, a potom obrišite sunđerom.

(Kurir.rs/Avaz/M.J)

Bonus video:

Kurir RAŠINA KUHINJA Domaće fetućine