DOMAĆI ČIZKEJK SLADOLED JE IDEALNA LETNJA POSLASTICA: Sprema se očas posla, a rashladiće vas u vrelim junskim danima (RECEPT)
Foto: Profimedia

ukusno a lako

DOMAĆI ČIZKEJK SLADOLED JE IDEALNA LETNJA POSLASTICA: Sprema se očas posla, a rashladiće vas u vrelim junskim danima (RECEPT)

Žena -

U vrelim letnjim danima često posežemo za sladoledom kako bi se rashladili. Neko voli da napravi domaći, a drugi pak biraju one iz marketa.

Pored brojnih varijacija na temu ove ledene poslastice, mi vam otkrivamo još jedan a to je domaći čizkejk sladoled.

sladoled
foto: Kurir TV

Recept je jednostavan, a ukus će osvojiti sve. Garantujemo da će postati vaš omiljeni dezert.

Sastojci:

  • 350 g slatkog kondenzovanog mleka
  • 250 g maskarpone sira
  • 100-150 g sitno izlomljenog keksa po izboru
  • 100 g malina (svežih ili zaleđenih)
  • 200 ml slatke pavlake
  • par kašika džema od malina (ili skuvati na laganoj vatri 200 g svežih ili smrznutih malina sa 70ml vode, 2 kašike šećera i 1 kašikom gustina dok se ne dobije gusta i glatka smesa)
  • po želji malo rendane bele čokolade

Priprema:

čizkejk, Recept Dana, Brzi
foto: Shutterstock

Kratko umutiti maskarpone sir i kondenzovano mleko, toliko da se lepo sjedine. Posebno umutiti slatku pavlaku, ali voditi računa da ne bude previše čvrsta.

Sjediniti obe smese i dobro ih umešati. Dodati sitno izlomljen ili mleveni keks, malo rendane bele čokolade i sve dobro promešati.

U posudu koji je pripremljena za sladoled sipati 1/3 smese, lepo rasporediti, pa sipati 1-2 kašičice džema (prethodno rastopljenog na pari) i štapićem kružnim pokretima proći kroz smesu.

Preko staviti 6-7 naseckanih malina i posuti jednom kašikom mlevenog keksa. Postupak ponavljati sve dok ima fila. Ostaviti da se hladi minimum 3 sata, pa servirati po želji.

(Kurir.rs/Glossy/I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track