Iako mnogi od nas uporno greše u ovome, postoje namirnice koje nikako ne bi trebale da se stavljaju ufrižider. Ako mislite da će ih držanje na hladnom učiniti svežijim i dugotrajnijim - grešite!

Prema istraživanjima "Stars Insajdera", ovu hranu odmah izvadite iz frižidera jer, ne samo da će se pokvariti one, već će upropastiti i sve ostalo što je unutra.

Med

med.jpg
Shutterstock, Printscreen/YouTube/Nermin Mulavdic 

Na niskim temperaturama, med stvrdnjava i kristališe, zato je mnogo bolje da ga držite na sobnoj temperaturi jer će trajati znatno duže.

Krompir

maladi-krompirici-shutterstock-2111179514.jpg
Shutterstock 

Na hladnim temperaturama krompirov skrob postaje šećer, što dovodi do promene ukusa i teksture. Najbolje bi bilo da ga držite u papirnoj kesi ili džaku na hladnom i tamnom mestu.

Paradajz

asdas.jpg
Shutterstock, Privatna Arhiva 

Hladan vazduh u frižideru ukašastiće paradajz i dovesti do hemijskog procesa koji će mu promeniti ukus i teksturu.

Jabuke

shutterstock-1821768986.jpg
Shutterstock 

Za jabuku, takođe, frižider nije idealno mesto jer će izgubiti svoju hrskavost a kora će joj postati žvakasta.

Krastavci

krastavac-shutterstock-1651047499.jpg
Shutterstock 

Krastavci, ali oni kiseli, mogu da se drže van frižidera jer njihova kiselina sprečava kvarenje pa možete osloboditi mesta za neke druge namirnice.

Čokolada

222.jpg
Shutterstock 

Čokolada u frižideru gubi slatkoću i mekoću, bolje je čuvajte na sobnoj temperaturi, na suvom i mračnom mestu.

Patlidžan

plavi-patlidzan-profimedia0317072740.jpg
Profimedia 

Ako čuvate patlidžan u frižideru, takođe će promeniti ukus. Ali on neće biti slavan ni ako ga budete držati van frižidera duži period, zato bi bilo najbolje da ga kupite onaj dan kada planirate da ga spremite za obrokl.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

01:59
"NAJBOLJE JE JESTI HRANU SA NAŠIH PROSTORA" Nutricionista tvrdi da domaća hrana deluje blagotvornije na organizam iz OVOG RAZLOGA! Izvor: Kurir teleivizija