FRANCUSKINJE OTKRILE TAJNU BLISTAVE KOŽE: Bez OVIH 5 proizvoda ne započinju dan, podelile su i kako ih koriste, evo u čemu je CAKA
Foto: Shutterstock

PROBAJTE

FRANCUSKINJE OTKRILE TAJNU BLISTAVE KOŽE: Bez OVIH 5 proizvoda ne započinju dan, podelile su i kako ih koriste, evo u čemu je CAKA

Žena -

Od minimalističke šminke do osnovnih potrepština za zaštitu od sunca, Francuskinje ne mogu bez ovih kozmetičkih proizvoda, koji su osnovni deo njihove svakodnevne rutine lepote, a ujedno su i njihovi saveznici u podnošenju visokih temperatura i uvek prisutnoj vlažnosti letnjih dana.

SPF KREMA

Jasno je da je ovo proizvod koji svima predstavlja prvu kozmetičku asocijaciju na leto jer bi na prvom mestu trebalo da bude zaštita kože od štetnih UV zraka. Međutim, važno je obratiti pažnju i na lice kako ne bi došlo do pojave fleka, posebno u predelu čela. Stoga Francuskinje koriste i hidratantne, nemasne kreme sa visokim nivoom zaštite. Uostalom, svakodnevna upotreba kreme za sunčanje takođe sprečava prerano starenje, pa je posebno korisno da to postane nova, omiljena navika.

SPF zaštita, zaštitna krema, zaštita kože, SPF faktor, SPF krema
foto: Shutterstock

MICELARNA VODA

Formulisan je da bude nežan prema koži. Ne sadrži agresivne sastojke poput alkohola ili sapuna koji mogu da iritiraju kožu, što ga čini pogodnim za sve tipove kože, uključujući i osetljivu. Takođe sadrži micele, male čestice koje privlače i hvataju nečistoće, ulje i šminku sa površine kože, delujući kao magnet - hvata nečistoću i omogućava lako uklanjanje bez potrebe za trljanjem. Mnoge formulacije micelarne vode sadrže hidratantne sastojke kao što je glicerin, koji pomaže u održavanju vlažnosti kože, što je posebno korisno tokom letnjih dana, i može pomoći koži koja je prirodno suva na dnevnoj bazi.

micelarna voda, tuferi, žena, šminka
foto: Profimedia

PEPTIDNI SERUM

Prema verovanjima Francuskinja, serum za lice je neophodan za svežu i očuvanu kožu tokom letnjih vrućina, a posle konsultacija sa stručnjacima poput farmaceuta često posežu za onim koji potiče iz prirodnih izvora i obogaćen je mineralima i antioksidansima. Ovo ne samo da umiruje kožu, već je i hidrira. Ako ste skloni šminkanju, izaberite onu koja je tonizira i učvršćuje, a istovremeno neguje kožu.

Lice
foto: Shutterstock

SUVO ULJE

Francuskinje su očigledno majstorice u postizanju blistave kože, a jedan od proizvoda na koji se oslanjaju tokom letnjih meseci je suvo ulje koje koža brzo upija ne ostavljajući mastan ili lepljiv osećaj i idealno je za svakodnevnu upotrebu, a može se koristiti i za kosu i nokte. Mnoge formulacije suvog ulja sadrže prirodne antioksidante, kao što su vitamin E i esencijalne masne kiseline, koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, smanjujući znake starenja i poboljšavajući zdravlje kože. Takođe može pomoći u smanjenju pojave ožiljaka, strija i hiperpigmentacije.

Lice, koža
foto: Profimedia

TONIRANA HIDRATANTNA KREMA

Umesto teške podloge, Francuskinje se tokom letnjih meseci odlučuju za laganu hidratantnu kremu. Ovaj višenamenski proizvod pruža čistu pokrivenost dok hidrira kožu za prirodan, blistav ten. Većina ovih krema sadrži sastojke kao što su hijaluronska kiselina, glicerin ili prirodna ulja koja pomažu u zadržavanju vlage u koži.

Pogodni su za sve tipove kože, uključujući suvu, masnu, kombinovanu i osetljivu kožu. Postoje formulacije posebno razvijene za specifične potrebe kože, kao što su matirajuće kreme za masnu kožu ili dodatno hidratantne kreme za suvu kožu. Zbog svoje lagane teksture, tonirane hidratantne kreme imaju manje šanse da zapuše pore u poređenju sa teškim puderima, što može smanjiti rizik od izbijanja i iritacije.

lice, devojka
foto: Profimedia

Pre nego što upotpunite svoju kozmetičku torbu ovim neophodnim saveznicima za letnju negu kože, takođe biste mogli da budete inspirisani još jednom zdravom navikom Francuskinja. Okruženi smo mnogim preparatima i ponekad je teško odvojiti vreme da istražite sve prednosti koje se nude i kako one zaista utiču na vaš tip kože. Francuskinje i za to imaju rešenje - razgovor sa stručnjacima, posebno farmaceutima koji će uvek moći da vas upute i daju savet pri izboru proizvoda. Na kraju krajeva, svaka situacija je pogodna za učenje, posebno kada je u pitanju briga o sebi.

(Kurir.rs/Sensa/J.M.)

Bonus video:

05:22

6 ZLATNIH PRAVILA ZA DOBRU LINIJU I ZDRAVLJE! Nutricionistkinja: Mleko može izazvati visok krvni pritisak,a supa je veoma važna!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track