EVO KAKO DA NAPRAVITE POSNU PICU: Zdravija je od klasične, a ukus joj je fantastičan - pravi se za samo par minuta (RECEPT)
Danas počinje Petrovdanski post koji traje do 11. jula. Petrovski post naziva se još i apostolski, počinje prvog ponedeljka posle Duhovske nedelje i traje do praznika Svetih apostola Petra i Pavla. U toku ovog posta ponedjeljak, sreda i petak se poste na vodi, utorak i četvrtak na ulju, a subota i nedelja na ribi.
Ukoliko se pridržavate posta, važno je da znate kako da prilagodite ishranu, a ovo posebno važi za one koji nisu vešti u kuhinji. Jedno od jednostavnijih jela jeste posna pica koja se može jesti i u danima kada se posti na vodi.
Sastojci:
- 1 kafena kašičica suvog kvasca
- prstohvat šećera
- 200 ml mlake vode
- 300 g brašna
- pola kesice praška za pecivo
- so
- šampinjoni
- paprike
- mladi zeleni luk
- origano
- kečap
Priprema:
Prvo pripremiti testo za posnu picu na vodi tako što ćemo u 200 ml mlake vode sipati kašičicu suvog kvasca i prstohvat šećera. Testo promešati i ostaviti 10 minuta. U drugoj posudi pomešati 300g brašna, pola kesice praška za pecivo i so. Aktiviranom kvascu postepeno dodavati suve sastojke i umesiti mekano testo, po potrebi dodati kašiku-dve brašna. Pokriti i ostaviti 30-40 minuta.
U međuvremenu pripremiti povrće. Očistiti i iseći oko 200g šampinjona, 2 paprike i dva struka mladog luka. To je ono što sam ja imala, dodajte ili oduzmite sastojke po ukusu. Testo razvući oklagijom, namazati kečapom, rasporediti povrće, posuti origano i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20-25 minuta.
(Kurir.rs/Posnajela/M.J)
Bonus video:
VUČIĆ I LAVROV RAZGOVARALI TELEFONOM O 3 VAŽNE TEME: Upoznao sam ministra da Priština pokušava da Srpskoj listi zabrani učešće na predstojećim izborima