3 STVARI KOJE ĆE SPREČITI ZAČEPLJENJE ODVODA: Vodoinstalater otkriva šta je najgore što možete da BACITE U SUDOPERU
Foto: Shutterstock

korisni saveti

3 STVARI KOJE ĆE SPREČITI ZAČEPLJENJE ODVODA: Vodoinstalater otkriva šta je najgore što možete da BACITE U SUDOPERU

Žena -

Jedan od najčešćih problema koji se javlja u domaćinstvu jeste zapušena sudopera. Do zagušenja odvoda sudopere najčešće dolazi zbog nemara, ali i nepravilno postavljenih cevi.

Vodoinstalater Tom Vots otkrio je da nisu samo cevi u opasnosti ukoliko dođe do zapušenja sudopere, već i drugi delovi kuće.

odvod, Sudopera
foto: Nunnicha Supagrit / Alamy / Alamy / Profimedia

- Ulje i mast odloženi u kuhinjske odvode osušiće se i očvrsnuti, dovodeći u opasnost sudoperu i sve uređaje u vašoj kuhinji - ističe, a prenosi Mirror.

Ukoliko imate višak ulja, on savetuje da ga nikako ne prolivate u sudoperu, nego da ga samo skupite u neku posudu ili prospete u kantu. Takođe, on otkriva i 3 ključne stvari koje će sprečiti zapušenje odvoda.

Koristite cediljku ili filter za svoju kuhinjsku sudoperu

Sudopera
foto: Profimedia

Mnoge kuhinje su opremljene cediljkom, ali ugradnjom veće možete sprečiti nepotrebno prelivanje hrane i masnoće u cevovod. Što će umnogome pomoći u sprečavanju zapušenja.

Ostatke hrane bacajte u kantu

Iako se na prvu čini praktičnijim samo isprati male komade otpadaka hrane sa tanjira i posuđa pre čišćenja, čak i najmanji komadići hrane mogu da naprave zagušenje.

Vodoinstalater
foto: Shutterstock

Razlog tome je taloženje hrane, koja kada se natopi drugim tečnostima predstavlja barijeru poput žvakaće gume.

Redovno čišćenje

Ako ste primetili promenu u svojim odvodnim sistemima, najbolje je da sudoperu isperete mešavinom sode bikarbone i sirćeta. Iako deluje banalono, pva mešavina će da vam pomoći u razgradnji masnoće.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

01:38

ZAŠTITITE VODOMERE U DOMAĆINSTVU TOKOM LEDENIH DANA: Vodoinstalater pokazao najbolji način da to uradite sami (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track