Slatke lazanje su originalan recept, za koji je malo ko čuo, a predstavljaju pravu poslasticu. Verujemo da ni Italijani nisu čuli za "slatke lazanje", a ukus je očaravajući.

1.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

Ovo je jedna od varijanti slatkih lazanja sa svežim i suvim sezonskim voćem koja se pravi brzo, a pojede još brže, a biće pravi hit među gurmanima.

Sastojci:

  • 150 g lazanja
  • 50 g suvih kajsija
  • 50 g suvog grožđa
  • 1 limun
  • 600 ml mleka
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 1 pomorandža
  • 2 kašike meda
  • 1 jabuka
  • 1 kruška
  • 1 banana
  • 50 g drobljenih badema
  • 50 g šećera u prahu

Priprema:

U uzavreloj vodi obarimo lazanje.

med-shutterstock-1668308857.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

Jabuke i kruške očistimo i stavimo u dublji sud. Dodamo banane, koje ćemo da isečemo na kolutiće, i sitno seckane kajsije (mogu i iz kompota). Prelijemo limunovim sokom. Dodamo suvo grožđe.

U šerpu na šporetu sipamo 500 ml mleka. Preostalo mleko sipamo u prašak za puding, pa razmekšalu smesu sipamo u uzavrelo mleko. Kuvamo dok ne dobije potrebnu gustinu. Dodamo med i sok od pomorandže. Dobijenu smesu dodamo u sud sa voćem i promešamo.

jajakuvanje-2.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

Skuvane lazanje ređamo u nauljenu pravougaonu tepsiju. Preko premažemo filom od pudinga i voća, opet stavimo lazanje i opet fil. Pecite 35 minuta na 200 stepeni.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

Kurir televizija DA LI ZNATE ŠTA SU POPECI? Specijalitet koji će svi ukućani voleti, RECEPT NIKADA LAKŠI: Porodica kuvanjem zaradila 10.000 dinara