Omlet po receptu slavne kuvarice Marte Stjuart je nepogrešiv izbor, kako za doručak tako i za večeru.

Ako pripremate večeru za više ljudi, nemojte da povećavate količinu jaja i sve ubaciti u tiganj, jer rezultat neće biti isti.

Sastojci:

  • 3 velika jaja
  • 1 kašika vode
  • 1 kašika maslaca
  • 1 kašika naseckanog peršuna
  • 1/8 kašike soli
  • Prstohvat bibera
  • Sir ako želite
foto: Profimedia

Priprema:

  • Mutilicom dobro umutite jaja, vodu i so.
  • Kad se sjedine sastojci, dodajte maslac i peršun.
  • Zagrejte tiganj, rastopite malo maslaca i dodajte jaja.
  • Ne dirajte smesu desetak sekundi, a zatim varjačom mešajte otprilike pola minuta.
  • Kad se ispeče, ugasite vatru, zarolajte omlet i prebacite ga na tanjir.

(Kurir.rs/Stil/J.M.)

Bonus video:

Kurir televizija REKORDERKE Majka i snajka Velić imale 18 minuta manje za kuvanje: Spremale klub sendvič NIŠTA NISU STIGLE NA VREME Totalna propast