NUTRICIONISTKINJA SLAVICA PODELILA SPISAK KOJI JE PRAVO BLAGO: Ako želite da se otarasite SALCETA NA STOMAKU, odmah u prodavnicu
Foto: Marcelo Sa Barretto / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

zdravlje na usta ulazi

NUTRICIONISTKINJA SLAVICA PODELILA SPISAK KOJI JE PRAVO BLAGO: Ako želite da se otarasite SALCETA NA STOMAKU, odmah u prodavnicu

Žena -

Ukoliko želite da se otarasite viška kilograma i masnih naslaga, prvo što treba da promenite jeste ishrana. Mnogi od nas imaju problem da izdvoje grupu namirnica koje će uneti na svoj jelovnik i toga se pridržavati.

Ali srećom, na Instagram profilu nutricionistkinje Slavice Stojanović osvanula je objava na kojoj se nalazi spisak namirnica koje preporučuje ako želite da smršate.

Kako je napisala pored objave, nije bitno samo da budete u kalorijskom deficitu već je bitno i kakav izbor namirnica pravite, kao i da treba jesti takozvanu "celu hranu" odnosno hranu bogatu hranljivim materijama.

Na putu do lepšeg izgleda i zdravijeg tela videćete odlične rezultate i napredak kada počnete da sami pravite obroke i jedete nutritivno bogatu hranu“, kaže na svom Instagramu specijalista nutricionista-dijetetičar, Slavica Stojanović.

Prema njenim rečima, ovo su sjajni izvori proteina, a mogu se nabaviti u bilo kojoj prodavnici: nemasna mlevena govedina, pileće belo meso, oslić, jaja, tunjevina, grčki jogurt sa manje masti.

Na spisku se nalaze i izvori zdravih masti poput avokada, orašastih plodova (bademi, indijski orah, lešnik..), maslinovog ulja, crne čokolade, semenki bundeve, lana i čija semenki

Mediteranska Ishrana, Zdrava Hrana, Maslinovo Ulje, Hrana
foto: Shutterstock

Da bi spisak namirnica bio apsolutno potpun, potrebni su i izvori ugljenih hidrata kao što su pirinač (integralni, ali može i beli), kinoa, sočivo, pasulj, grašak, voće (pogotovo jabuke, banane, lubenica i bobičasto) i, naravno, povrće (sa akcentom na brokoli, prokelj, šargarepu, karfiol i papriku). Za sve sladokusne, na listi se nalaze i urme.

„Napravite sebi listu za kupovinu, a da biste lakše ispoštovali svoj plan, najbolje bi bilo da se držite toga sa spiska, bez dodavanja drugih namirnica. Takođe, u kupovinu idite siti jer ako ste gladni i jede vam se nešto određeno (npr. slatkiši), velika je mogućnost da se to završi u vašoj kuhinji, a onda i u stomaku na kraju,“ zaključila je Slavica.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

01:59

NAJBOLJE JE JESTI HRANU SA NAŠIH PROSTORA Nutricionista tvrdi da domaća hrana deluje blagotvornije na organizam iz OVOG RAZLOGA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track