Cimet je jedan od najpopularnijih začina. Neodoljivo miriše u kolačima i drugim poslasticama, mnogi ga dodaju u kafu ili prave druge napitke sa ovim začinom. Ali, ovaj fantastičan začin je i odlično sredstvo za čišćenje kuće. Kada se koristi kao sredstvo za čišćenje, dezinfikuje prostor, neutrališe neprijatne mirise, a ne lepi se za pod.

Dodajte ga u vodu za brisanje

metla-mop-dzoger-ciscenje-higijena-pod-cistacica.jpg
Shutter 
foto: Shutter

Dodajte jednu kašiku cimeta u prahu u kantu vode za brisanje podova. Za jače delovanje, koristite eterično ulje cimeta. U vodu tada dodajte 20 kapi. Zatim obrišite podove kao i obično. Ova vrsta čišćenja se preporučuje jednom nedeljno. Kuća će vam tako biti i čista i danima će divno mirisati.

Stavite cimet u usisivač

shutterstock-1698937654.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

Ako vam se dopada da vam kuća miriše na cimet, možete da ga koristite i kada usisavate kući. Stavite malo praha (1 kašičica) u kesu usisivača. Kada usisavate, miris će se raširiti po celoj kući, pa će mirisati bar nedelju dana.

(Kurir.rs/NajŽena/J.M.)

Bonus video:

Kurir televizija NAJMOĆNIJI NAPITAK ZA IMUNITET! Započni dan čašom OVE VITAMINSKE BOMBE i gledaj ŠTA će se desiti tvom ORGANIZMU (KURIR TELEVIZIJA)