U toku je Petrovski post, koji će trajati do 11. jula, pa je idealno vreme da isprobate recepte za ribu. Ona se jednostavno priprema, a možete da je pržite, pohujete ili pečete.

petrovdan-1-yt-pt.jpg
Youtube Printscreen 

Mi vam donosimo još jedan super recept za skušu koja se pravi od svega par sastojaka i koja se kuva, a tajna odličnog ukusa krije se u marinadi. Poslužite je sa pečurkama i lukom, a ako želite možete da dodate i bareno povrće.

Sastojci:

  • 2 skuše
  • 200 g šampinjona
  • 3-4 crna luka
  • 1/2 limuna
  • Za marinadu:
  • 750 ml vode
  • 100 ml sirćeta
  • 60 ml ulja
  • 3 kašičice soli
  • 3 kašičice šećera
  • 2 lovorova lista
  • 10 bibera u zrnu

Recept za kuvanu skušu sa pečurkama:

profimedia0012909075.jpg
Profimedia 

Očistite skušu

Skinite glavu ribe, pa joj očistite krljušt. Zatim je presecite po dužini, ali ne do kraja i izvadite kosti. Lep je očistite, pa isecite na deblje kolutove. Ako vam je lakše možete da je očistite i u ribarnici.

Isecite i ostale sastojke

Crni luk isecite krupno, pa pola količine stavite u šerpu, a onda poređajte i ribu preko. Zatim dodajte i seckane pečurke i preostali luk.

Napravite marinadu

pecene-sardine-shutterstock-656469604.jpg
Shutterstock 

U šerpu sipajte vodu, sirće i ulje, pa dodajte so, šećer, biber i lovorov list. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa prelijte preko ribe.

Nastavite da kuvate

Poklopite i nastavite da kuvate dok ne proključa, pa ostavite još 3 minute. Zatim ohladite na sobnoj temepraturi i servirajte.

(Kurir.rs/Stvarukusa/I.M.)

Bonus video:

02:10
NAJJEDNOSTAVNIJA PILETINA KOJA BUDI SVA ČULA! Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno! Izvor: Kurir televizija