Visoke temperature zahtevaju izbalansiranu i laku ishranu. Nemojte zaboraviti i na važnost unoštenja vitamina. Masne obroke zamenite sočnim salatama. Šopska salata je jedan od odličnih izbora za ručak ili večeru tokom letnjih meseci.

Ovo je originalni recept za popularnu salatu koju Srbi rado jedu.

sopska-salata-2.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

  • 200 g belog slanog sira
  • 3 paprike babure
  • 3 paradajza
  • 3 sveža krastavca
  • 1 velika glavica ljubičastog luka
  • 2-3 grančice svežeg peršuna
  • 2-3 kašike ulja
  • 2-3 kašike jabukovog ili vinskog sirćeta

Priprema:

Operite paradajz i paprike, krastavac oljuštite. Papriku prerežite napola, odstranite joj peteljku i semenke pa je narežite na podjednake kockice.

Paradajz i krastavce takođe naseckajte na kockice. Luk oljuštite pa deo narežite na tanje kolutove, a ostatak na sitne kockice. Naseckano povrće prebacite u dublju posud (kolutove luka ostavite sa strane), prelijte ga sirćetom i uljem i dobro izmešajte. Na vrh složite kolutove luka, dodajte na sitno rendan slani sir pa sve pospite seckanim peršunom. Pre služenja sve lagano promešajte.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

05:56
ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio "slatko od slanine": Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI Izvor: Kurir televizija