KAKO SE PRAVILNO ZALIVAJU BILJKE LETI: Stručnjaci otkrili gde najviše grešimo kad su napolju visoke temperature (VIDEO)
Foto: Tatiana Chekryzhova / Panthermedia / Profimedia

MOŽDA NISTE ZNALI

KAKO SE PRAVILNO ZALIVAJU BILJKE LETI: Stručnjaci otkrili gde najviše grešimo kad su napolju visoke temperature (VIDEO)

Žena -

Leto je stiglo, a sa njim i potreba da posvetite dodatnu pažnju svojoj bašti. Ako se bavite baštom po prvi put ove sezone, važno je da budete sigurni da sve radite kako treba, jer od toga zavisi opstanak vaših biljaka.

zalivanje, biljke
foto: Shutterstock

Iskusni baštovan podelio je korisne savete na društvenim mrežama kako bi upozorio na uobičajenu grešku pri zalivanju biljaka u vrelim danima, piše Miror.

Poznat kao @garden2table.australia, ovaj stručnjak je svojim pratiocima pokazao ispravnu tehniku u videu koji je postao viralan i prikupio više od 24.000 lajkova. On je upozorio da se izbegava prskanje vode direktno na listove biljaka, jer bi to moglo da dovede do „opekotina lišća od sunca“.

@samuelshome I learnt this watering tip the hard way ☀️💦🌱 #urbangarden #water #sun #urbangardening #fyp #foryou ♬ Dance with Me - Ika

Opekotine na biljkama nastaju kada su previše izložene suncu. Kapljice vode mogu delovati kao sićušna lupa, fokusirajući sunčeve zrake na list i izazivajući intenzivnu svetlost i toplotu koja može oštetiti ili uništiti ćelije lista, što rezultira smeđom ili žutom bojom.

Zalivanje
foto: Shutterstock

Ovo oštećenje je slično opekotinama na našoj koži kada previše vremena provodimo na suncu bez zaštite, posebno ako biljke zalivamo tokom najtoplijeg dela dana.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr/I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track