Mali pad temperature ponovo je domaćice vratio u kuhinju i spremanju tradicionalnih jela. Ćufte su jedno od najčešće pravljenih.

Evo kako da napravite brze ćufre iz rerne koje će vam probuditi sva čula. Uživajte u sočnim zalogajima.

Sastojci:

  • 700 g mlevenog mesa
  • 2 čena belog luka
  • 2 jajeta
  • po ukusu soli
  • 1 kašičica mirođije
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • po potrebi prezli
profimedia0409544491.jpg
Profimedia 

Sos:

  • 500 ml paradajz soka
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica bosiljka
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika brašna
  • 200 ml vode

Priprema:

U mleveno meso dodati, seckani beli luk, jaja, so, miođiju, mleveni biber. Sve sjediniti, prezle dodati po potrebi. Praviti loptice željene veličine, i ređati u tepsiju podmaznu uljem. Ćufte peći na oko 220 C, dok ne porumene i zapeku se. Paradajz sok pomešati sa origanom, , bosiljkom, šećrom, brašnom i vodom. I preliti preko gotovih ćufti. Staviti ponovo u rernu da se krcka oko 30 minuta na 200 C. Posle 15 minuta pečenja ćufte okrenuti, nastaviti pečenje. Kada se sos zgusnuo, servirati.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

02:55
ZAMALO NISAM UMRO NA SCENI! IZGUBIO SAM 9 KILA ZA 15 DANA Lečić otkrio NEOBIČAN RECEPT monaha iz Hilandara kojim leče ČAK I RAK! Izvor: kurir televizija