DA LI BOJLER TREBA DA BUDE NON-STOP UKLJUČEN? Samo ovako će vam račun za struju biti MANJI, a sve zavisi od ovog FAKTORA
Foto: Shutterstock, Ilustracija

MOŽDA NISTE ZNALI

DA LI BOJLER TREBA DA BUDE NON-STOP UKLJUČEN? Samo ovako će vam račun za struju biti MANJI, a sve zavisi od ovog FAKTORA

Žena -

Večito pitanje koje se postavlja je da li bojler treba da bude stalno uključen kako bi se smanjio račun za struju. I dok jedni zagovarju, jednu teoriju, drugi oštro brane situaciju govoreći da treba da se gasi.

bojler
foto: Shutterstock

Ipak, presudnu ulogu u ovoj odluci ima broj stanara u domaćinstvu. Jer ukoliko je u pitanju samac ili bračni par, racionalnije je da se bojler pale prema potrebi.

Sa druge strane, ukoliko u domaćinstvu živi veliki broj članova mnogo je logičnije da bojler bude sve vreme uključen, jer u suprotnom neće biti vode.

Šta kažu stručnjaci?

Sa ovom teorijom se slažu i stručnjaci koji su otkrili kako da uštedite račun za struju i kako da vam voda bude uvek topla.

tuširanje, kupanje, hladan tuš, nega kože, pranje kose
foto: Shutterstock

- Važnu ulogu igra i namena bojlera. Ako je bojler namenjen samo za tuširanje, onda ima smisla da ga povremeno uključiujete, a ako je reč o velikom protočnom bojleru koji koristite i za kuhinjske potrebe, onda ima ga povremeno uključujte jer tada ćete ga najverovatnije vrlo retko gasiti - kažu stručnjaci.

Naravoučenije, ekonomičnije je uključiti bojler po potrebi, a ukoliko pazite na račune za struju, onda ga uključite kada je tarifa jeftinija, dodaju profesionalni električari.

(Kurir.rs/I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track