OVO SU 5 NAJGORIH NAVIKA KOJE GASE VATRU U KREVETU: Stručnjaci savetuju da ih se što pre rešite, a predlažu i ove stvari
Foto: Shutterstock

igrajte se

OVO SU 5 NAJGORIH NAVIKA KOJE GASE VATRU U KREVETU: Stručnjaci savetuju da ih se što pre rešite, a predlažu i ove stvari

Žena -

Ako su sledeće vrste ponašanja za vas pravilo, vreme je da ih promenite i da se okrenete lepšoj strani seksa, kakvu možda i ne poznajete.

1. Ne razgovarate

Ključno je razgovarati o tome šta u seksu volite i želite. Ali parovi često ignorišu ‘slona u sobi‘, odnosno neizrečene probleme i preferencije. Što duže ih ignorišete, to će više uticati na vaš (seksualni) život. Zašto se tako ponašamo?

seks
foto: Shutterstock

"Ljudi se boje da će partner/ka misliti da su čudaci, da će ih kritikovati ili da će se posvađati," smatraju seksualni stručnjaci. Budite otvoreni za partnerove sugestije, saslušajte i poštujete njegove/njene ideje, umesto da se uzrujavate zbog njih. Svakih nekoliko meseci zajednički preispitajte svoj seksualni život pitanjima poput: jesmo li srećni u seksu, imamo li neki problem, trebamo li nešto da menjamo.

2. Niste prisutni

Nije valjda da odmah nakon (ili tokom?!) seksa proveravate telefon? Seks ne može biti dobar ako niste totalno u njemu - i glavom i telom. Važno je da vas ništa ne ometa. Isključite telefon. Ako vam misli lutaju, seks neće biti dobar ni vama ni drugoj osobi.

seks
foto: Shutterstock

3. Uzimate, a ne dajete

Je li vam jedini smisao seksa vaš orgazam? Volite oralni seks, ali ne i da ga pružate? Jedno je ako vi i vaš partner nemate potrebu da sve u seksu bude izjednačeno. Ali, ako nešto ne radite jer vam se ne da ili zato što ste sebični, to je problem. Seksualni užitak zahteva ravnotežu sebičnosti i nesebičnog davanja.

4. Na auto-pilotu ste

Priprema, pozor: poljubac, dodir, otkopčavanje, stiskanje, skok u pozu... Ako partner može da predvidi svaki vaš potez, verovatno oboje puno propuštate. Parovi vrlo brzo uđu u rutinu i dok ‘ugodni seks‘ može da bude odličan, previše predvidljivosti može da izazove dosadu, a potom i probleme s uzbuđenjem. Zato osvežite seksualni meni. Možete se tokom seksa vratiti uobičajenom scenariju, ali barem počnite s nečim novim i uzbudljivijim - igračkice, igranje uloga, nove poze.

seks
foto: Shutterstock

5. Ne usmeravate partnera

Ako ništa ne govorite i ne pokazujete, partner neće znati šta vam se sviđa i da li je na pravom putu. Biti dobar ljubavnik znači dobro komunicirati - zvukovima, pokretima dajte partneru do znanja šta vam se sviđa, šta manje, a šta nimalo.

(Kurir.rs/Jutarnji/J.M.)

Bonus video:

05:25

DA LI STE ZNALI DA JE ZA DUGOROČAN BRAK KLJUČNA SAMO JEDNA STVAR? Poznati par otkriva za Kurir: Ovo je univerzalno PRIMENJIVO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track