TRIK KAKO DA VAM DOMAĆI SLADOLED BUDE KREMAST: Za ovu čokoladnu postlasticu neće vam trebati čak ni mikser, evo u čemu je caka
Foto: Shutterstock

taman za leto

TRIK KAKO DA VAM DOMAĆI SLADOLED BUDE KREMAST: Za ovu čokoladnu postlasticu neće vam trebati čak ni mikser, evo u čemu je caka

Žena -

Odličan recept za najukusniji kremasti sladoled kome niko neće odoleti, a ovaj postupak će vam pomoći da napravite savršen sladoled bez kristalića leda!

Za pripremanje sladoleda ne treba da budete majstor za poslastice, niti su vam potrebni skupi aparati. Nekada je dovoljno imati samo malo mašte, volje i dobar recept.

sladoled
foto: Profimedia

Sastojci:

  • 200 g crne čokolade
  • 5 žumanaca
  • ½ šoljice šećera
  • 500 ml mleka

Priprema:

Tamnu čokoladu istopite na pari. U drugoj posudi dobro izmešajte žumance i šećer (možete koristiti i onaj u prahu). Nakon što ste dobro umutili žumance lagano dodajte mleko i mešajte.

Smesu prebacite u mali lonac i dodajte istopljenu čokoladu. Mešajte na laganoj vatri dok se sastojci ne sjedine i skinite s vatre pre vrenja. Ostavite smesu nekoliko minuta da se ohladi i prebacite je u zamrznutu limenu posudu, koju ste držali barem nekoliko sati u zamrzivaču.

Sladoled
foto: Profimedia

Sve dobro pomešajte i stavite u zamrzivač na 45 minuta. Izvadite smesu koja se već lagano stisnula i brzo je pomešajte i vratite natrag u zamrzivač na još 45 minuta.

Ponovo je izvadite i ponovite postupak pa je vratite u zamrzivač i ostavite još sat i po dok se potpuno ne stisne. Na ovaj način izbećićete stvaranje kristalića leda i dobićete ukusan kremasti sladoled.

(Kurir.rs/LepaSrećna/J.M.)

Bonus video:

02:43

SLADOLED OD KREMPITE! Subotičanin prvi u Evropi napravio zanimljiv ukus u NAJSTARIJOJ poslastičarnici u zemlji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track