Meso obavezno izvadite iz pakovanja u kome ste ga kupili, papira ili kese, a zatim ga stavite u vrećicu za zamrzavanje, istisnite vazduh i dobro zavežite. Zaleđeno meso potrošite u naviše četiri meseca.

Postoji nekoliko načina na koje možete odmrznuti sirovo meso bez bojazni od razvoja bakterija.

stockphotopieceofmeatwrappedinclearfilmforprotection352408907.jpg
Shutterstock 

Stavite meso na tanjir i spremite ga u najnižu policu frižidera, na taj način ćete izbeći dodir s ostalim namirnicama, a najveći nedostatak je što će vam za veće komade mesa biti potrebno i do 24 sata za odmrzavanje.

Odmrzavanje u vodi

Meso ćete brže odmrznuti ako ga potopite u hladnu vodu. Morate voditi računa o tome da vodu često menjate i da stalno bude hladna. Ovom metodom meso ćete odmrznuti za nekoliko sati, u zavisnosti od veličine komada. Ovako odmrznuto meso morate upotrebiti odmah.

stockphotowomantakingfreshmeatoutofrefrigeratorinkitchen1234001653.jpg
Shutterstock 

Odmrzavanje u mikrotalasnoj

Koristite program za odmrzavanje na mikrovalnoj, a meso upotrebite odmah.

(Kurir.rs/Avaz/M.J)

Bonus video:

01:56
PROFESOR NAPRAVIO EKSPERIMENT SA SLANINOM I DOŠAO DO NEVEROVATNOG OTKRIĆA! Meso u Srbiji na granici štetnosti po zdravlje?!  Izvor: kurir televizija