Koh je omiljena starinska poslastica, koja se sprema od jaja, šećera i mleka. Mnoge podseća na detinjstvo, a onaj sa grizom je sve što vam je potrebno da zaboravite na druge poslastice. Treba samo da pripazite da ne pojedete pola tepsije ako vam se jako dopadne.

Sastojci

screenshot-9.jpg
Printscreen/Youtube 

Korica:

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 10 kašika griza

Preliv:

  • 1 l mleka 6
  • 6 kašika šećera
  • 3 kesice vanilin šećera

Priprema:

stockphotobasbousaornamooraaorevanesemolinacakewithpistachiosonornamentplateandwhitewooden254509540.jpg
Shutterstock 

Korica

Umutite odvojeno belanca, a zatim žumanca sa šećerom. U žumanca dodajte brašno i griz i umutite da se sjedini. Dodajte jezgro iz šipke od vanile. Stavite smesu u podmazanu i brašnom posutu šerpu od 5 litara ili u srednji đuveč pleh.

Na dno rerne stavite manju šerpicu sa vodom, pa rešetku i onda stavite koh. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

Preliv

profimedia0468554397.jpg
Profimedia 

U međuvremenu skuvajte mleko sa ostatkom šećera i šipkom vanile. Tek kada se mleko potpuno ohladi izvadite vanilu.

Vrelo testo prelijte hladnim mlekom i ostavite tri sata da testo upije mleko. Secite na kocke, a po želji ukrasite voćem.

(Kurir.rs/I.M.)