PRŽENICE SU OMILJENO JELO MNOGIMA, A UZ OVAJ RECEPT BIĆE JOŠ UKUSNIJE: Evo kako da ih pripremite u rerni bez trunke ulja!
Kada je reč o doručku na našim prostorima, jedna od prvih ideja svakome su prženice, najbrži i najjednostavniji način da se stomak napuni nečim zasitnim i neodoljivim!
Mogu se služiti uz sir, šunku i/ili ajvar, a neko preferira da ih jede uz slatke namaze, poput čokoladnog krema ili džema i, u svakom slučaju, s razlogom su popularna opcija za doručak.
Međutim, jeste li znali da, umesto prženja u dubokom ulju, prženice možete ispeći urerni? I to bez kapi ulja!
Sastojci:
- 3 jajeta
- 10 kriški starog hleba
- 100 ml mleka
- prstohvat soli
Priprema:
- Dobro umutite jaja, pa im dodajte mleko i so i promešajte.
- Umačite jednu po jednu krišku starog hleba, najbolje od juče, pa kad se dobro natopi, podignite da se malo ocedi i zatim ređajte po plehu koji ste prethodno obložili pek-papirom.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 180-200 stepeni oko 15 minuta.
(Kurir.rs/Glossy/J.M.)
Bonus video:
VUČIĆ RAME UZ RAME SA SVETSKIM LIDERIMA: Predsednik na Samitu Evropske političke zajednice o ozbiljnim izazovima i sukobima sa kojima se suočava ceo svet (FOTO)