Internacionalni brakovi sa sobom mogu doneti brojne izazove. Razlike u kulturi, veri nekada mogu biti i nepremostive prepreke. Čak i pored toga, sve više parova ulazi u vezu sa partnerom iz nekih dalekih država koje se po mnogo čemu razlikuju od one u kojoj su odrasli i živeli.

Tako je sudbina spojila i jednu Ruskinju i Turčina, a ona je ispričala kako je proteklo ovo njeno iskustvo. Nažalost, ljubav je trajala samo godinu dana, a onda je usledio kraj.

Alena je Ruskinja koja je radila kao turistički vodič u Turskoj, ona je uplovila u vezu sa tamnošnjim muškarcem. On je vlasnik jednog kafića Alanji i nakon venčanja koje je bilo prošle godine, Alena ostala da živi u ovom letovalištu.

alanja-2.jpg
Youtube Printscreen 
U Alanji su se upoznalifoto: Youtube Printscreen

Nije ni slutila da neće dočekati prvu godišnjicu braka, već da će se vratiti kod majke.

"Moj muž Turčin mi je posle venčanja zabranio da radim. Rekao je da on, kao muškarac, treba da obezbedi svoju porodicu, a da ja treba da ostanem kod kuće, čistim i kuvam. Svaki dan je bio isti: on bi došao sa posla, seo na kauč i gledao TV. Morala sam da trčim oko njega - donese čistu odeću, odnesem prljavu, prinesem hranu. Svaka večera je morala da se sastoji od nekoliko jela i morala je da bude sveže pripremljena, jer je tako pripremala i njegova majka. Kada sam mu na početku braka poslužila supu koju sam skuvala dan pre toga, izbio je skandal", priča Alena za ruski portal "Dzen.ru".

Turčin joj je branio da izlazi iz stana bez dozvole

Kako je dalje objasnila, njen suprug je očekivao da ona sedi kod kuće, ne radi i ne ide nigde bez njega. Za sve je morala da traži dozvolu. Osećala se kao u zatvoru. Shvatila je da ne može da živi takav život.

"Dok je moj muž radio, ja sam sedela kod kuće. Da bih otišla u prodavnicu, na pijacu, u kozmetički salon, morala sam da tražiim dozvolu od muža. Bilo mi je zabranjeno da se sastajem sa prijateljima. Uveče je moj muž dolazio sa posla, umoran i ćutljiv, zurio je u televizor. Pošto sam po cele dane bila kod kuće, htela sam da izađem negde bar uveče, ali je on bio previše lenj za to. U proseku bismo prošetali jednom nedeljno, vikendom. Ostatak vremena bila sam zatvorena u četiri zida", nastavlja ona svoju ispovest.

Šminka i garderoba su ga posebno frustrirali

stockphotoupsetwifesitoncouchcryinglisteningtofurioushusbandyellingunhappycouplehavefightor1230899419.jpg
Shutterstock 
Posle razvoda pobegla je kod majkefoto: Shutterstock

Nije bio problem samo vreme koje je ona provodila i gde ga je provodila. Njen suprug mešao se i u to šta će obući. Nije smela da nosi suknje iznad kolena, a šminka joj je posebno bila zabranjena.

Još jedan u moru problema bila je činjenica da je Alena znala da kuva, ali uglavnom ruske specijalitete; on je time bio strašno nezadovoljan i nije želeo ništa osim tradicionalne turske hrane.

(Kurir.rs/Žena/M.J)

Bonus video:

kurir televizija "BRAK JE ŽIV ODNOS, A SVE ŠTO JE ŽIVO MORA SE NEGOVATI" Stručnjaci o uzrocima razvoda: Jedna okolnost se bitno promenla